UDDK “Gacko”: Uručene zahvalnice dobrovoljnim davaocima krvi

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi “Gacko” protekli vikend je u restoranu hotela “Metohija” uručilo 32 zahvalnice članovima koji su prvi put dobrovoljno darivali krv, višestrukim davaocima, ali i penzionerima. 

Prema riječima predsjednika udruženja, Miroslava Vukovića – Hrga, na ovaj način zahvaljuju svima koji su postali članovi ovog udruženja i bili dio humanog čina.

“Uručenje zahvalnica je samo mali znak pažnje za ono veliko što rade, a to je spašavanje ljudskih života. Posebnu zahvalnost dugujemo ljudima koji imaju preko 65 godina starosti i zakon im nalaže da više ne mogu darivati krv”, kaže Vuković, koji je 81 put do sada darivao tečnost koja život znači.

U akcijama tokom godine prikupili su 500 doza krvi i odazvali se na dvadesetak akcija širom BiH, Srbije i Crne Gore, a zbog epidemioloških mjera nisu organizovali akcije u Gacku.

Vuković ističe da UDDK “Gacko” ima čvrstu saradnju sa svim udruženjima i po pozivu pacijentima iz Gacka kojima je potrebna krv obezbjeđuju potrebne doze. Ovo je bila prilika da pozovu sve građane i humaniste da im se pridruže i daju svoj doprinos u spasavanju ljudskih života.

Udruženje Dobrovoljnih Davalaca Krvi „Gacko“ zahvaljuje se sponzorima koji su im pomogli u toku 2021. godine i to: Sindikatu ZP „Rudnik i TE Gacko“, Opštini Gacko, “STRAJKO“ Trebinje, „Energoremont“ Gacko, “Antikorozija“ Gacko, MH „ERS“MP, „IRCE“ Istočno Sarajevo i MH „ERS“MP, Elektro Hercegovina“ Trebinje.

Podijelite vijest