Blog

Drugo kolo lige pionira Republike Srpske održano u Gacku: SK “Mladost” najuspješniji

Drugo kolo lige pionira Republike Srpske (serijska vazdušna puška, pioniri i pionirke za ekipne i pojedinačne plasmane) održano je u Gacku u nedelju, 14. aprila.

Učestvovali su klubovi regije, SK „Hercegovac“ iz Bileće, OSK „Leotar“ iz Trebinja i klub domaćin SK „Mladost“ iz Gacka. U Gacku je gađan i već tradicionalni turnir pionira na kojem već treću godinu učestvuju gosti strijelci i treneri SK „Čelik“ iz Nikšića.

Streljački klub „Mladost“ iz Gacka zauzeo je ubedljivo prvo mjesto u regiji sa pogođenih 494 kruga. Ekipa OSK „Leotar“ bila je druga sa 425 krugova i „Hercegovac“ sa 300 krugova koji su zauzeli treće mjesto.

Rezultati SK „Mladost“:

  1. Petar Mandić – 175 krugova;
  2. Nemanja Tepavčević – 166 krugova;
  3. Milan Supić – 153 kruga.

Za „Mladost“ su još gađali: Mirko Mirić – 129 krugova, Đorđije Z. Antunović – 107 krugova,Đorđije S. Antunović – 107 krugova.

Pojedinačno je Petar Mandić bio prvi, a Nemanja Tepavčević zauzeo je drugo mjesto.

„Konačni plasman naših takmičara u ligi RS biće poznat kada se izradi generalni Bilten kola. Svim učesnicima domaćin je obezbijedio osveženje, a za plasmane na turniru pionira dodijeljene su medalje sa diplomama (zlatna srebrna i bronzana). Takođe i svim gostima iz Nikšića dodijeljene su zahvalnice za učešće na turniru. Takmičenje je proteklo u lijepom druženju strijelaca, fer i sportskoj atmosferi, bez ikakvih žalbi na rezultat ili po bilo kom drugom osnovu“, kažu u SK „Mladost“ Gacko.

Voda za piće nije za upotrebu

Iz Javnog preduzeća ”Vodovod” a. d. Gacko, obavještavaju potrošače da su poslednji uzorci vode pokazali mikrobiološku neispravnost.

Ponovljene analize uzoraka uradiće u utorak, 16. aprila.

Do kraja radne nedelje, Zavod za zaštitu zdravlja iz Trebinja završiće nove analize, a JP ”Vodovod” a.d Gacko će se oglasiti sa istim.

Do tada voda za piće nije za upotrebu, obavještavaju iz ovog preduzeća.

OK “Gacko”: Srebro za pionire

Prethodnog vikenda u Modriči je održano finale pionirskog prvenstva Republike Srpske u odbojci. Pored pionira iz Odbojkaškog kluba “Gacko” učestvovale su i ekipe iz Borca iz Banja Luke, Ljubinja, kao i domaća ekipa Modriče.

Gačani su prikazali odličnu igru u sve tri utakmice i osvojili srebrnu medalju. Ostaje žal za zlatom, ali prilika za revanš će biti već tokom maja mjeseca, kada će se igrati završni turnir za prvaka BiH.

Naši momci su u prvoj utakmici savladali stare sportske rivale iz Ljubinja, koji su u ovoj konkurenciji bez premca prethodnih 10 godina u dramatičnoj utakmici sa 3:2. U drugoj sjajna igra protiv Borca i ubjedljiva pobjeda od 3:0. Onda je na red došao duel protiv domaće Modriče u koji se momci zbog takvog rasporeda ušli bez odmora nakon utakmice sa Borcem. Poveli su 1:0, igrali odlično i drugi set gdje je sreća bila na strani domaćina. Pad u igri je uslijedio krajem trećeg seta i domaćini zasluženo osvajaju titulu. Na kraju je bilo 3:1 za Modriču.

Prema riječima predsjednika kluba, Njegoša Vukovića, zadovoljni su srebrnom medaljom i igrom, ali i ponašanjem dječaka u Modriči.

“Treneri Antunović i Koprivica su odlično pripremili ekipu. Ostaje mali žal za titulom, jer mislimo da je umor odigrao svoje u odlučujućem meču. Pokazali smo u klubu da se rad sa mladima uvijek isplati i od ovih dječaka očekujemo mnogo u narednim sezonama”, istakao je Vuković.

Sa radom nastavljaju i dalje. Naredni vikend u Modriči igraće finalni turnir prvenstva Republike Srpske za kadete, a za 15 dana i za juniore gdje očekuju dobar rezultat.

Odbojkašice Gacka na korak do titule

Odbojkašice OK “Gacko RD Swisslion” u prvom meču finala plej ofa Premijer lige BiH ubjedljivo savladale vječitog rivala ŽOK “Bimal Jedinstvo” sa 3:0 (25:19, 25:11, 25:22) i tako došle na samo jednu pobjedu od odbrane titule u najjačem odbojkaškom takmičenju u Bosni i Hercegovini.

Nošene fantastičnim navijanjem vjerne publike koja je sportsku dvoranu u Gacku ispunila do poslednjeg mjesta, izabranice Saše Slijepčevića su ušle sigurno u utakmicu, dajući gošćama od samog početka jasno do znanja šta ih očekuje. Opravdale su ulogu favorita i na kraju su ubjedljivo slavile.

Iz kluba se zahvaljuju vjernoj publici koja se još jednom pokazala kao igrač više, na putu uspjeha gatačkih šampionki.

Revanš je na raspored idući vikend u Brčkom.

Sveta liturgija u nedelju u Srđevićima

Iz Druge gatačke parohije obavještavaju vjernike da će u nedelju, 14. aprila u Crkvi Svetog Nikole u Srđevićima biti služena sveta liturgija sa početkom u 9 časova.

Nakon liturgije uslijediće pričešće vjernika.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi “Gacko” na putu humanosti

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi “Gacko” nesebično istrajava na putu humanosti. U ovoj godini učestvovali su na nekoliko akcija darivanja ove dragocjene tečnosti i to u Nikšiću, Herceg Novom, Plužinama, Trebinju, Sokocu, Ugljeviku i Nevesinju.

Miroslav Vuković Hrgo, predsjednik ovoga udruženja, ističe da su dobrovoljni davaoci iz Gacka uvijek spremni da pomognu kako našim sugrađanima tako i po pozivu transfuzioloških službi iz regiona.

Za vikend ih očekuje akcija u Novom Sadu na koju se tradicionalno odazivaju na poziv Udruženja Hercegovaca iz ovoga grada, a planiraju i akcije u Nevesinju i Banjaluci.