УДДК “Гацко”: Уручене захвалнице добровољним даваоцима крви

Удружење добровољних давалаца крви “Гацко” протекли викенд је у ресторану хотела “Метохија” уручило 32 захвалнице члановима који су први пут добровољно даривали крв, вишеструким даваоцима, али и пензионерима. 

Према ријечима предсједника удружења, Мирослава Вуковића – Хрга, на овај начин захваљују свима који су постали чланови овог удружења и били дио хуманог чина.

“Уручење захвалница је само мали знак пажње за оно велико што раде, а то је спашавање људских живота. Посебну захвалност дугујемо људима који имају преко 65 година старости и закон им налаже да више не могу даривати крв”, каже Вуковић, који је 81 пут до сада даривао течност која живот значи.

У акцијама током године прикупили су 500 доза крви и одазвали се на двадесетак акција широм БиХ, Србије и Црне Горе, а због епидемиолошких мјера нису организовали акције у Гацку.

Вуковић истиче да УДДК “Гацко” има чврсту сарадњу са свим удружењима и по позиву пацијентима из Гацка којима је потребна крв обезбјеђују потребне дозе. Ово је била прилика да позову све грађане и хуманисте да им се придруже и дају свој допринос у спасавању људских живота.

Удружење Добровољних Давалаца Крви „Гацко“ захваљује се спонзорима који су им помогли у току 2021. године и то: Синдикату ЗП „Рудник и ТЕ Гацко“, Општини Гацко, “СТРАЈКО“ Требиње, „Енергоремонт“ Гацко, “Антикорозија“ Гацко, МХ „ЕРС“МП, „ИРЦЕ“ Источно Сарајево и МХ „ЕРС“МП, Електро Херцеговина“ Требиње.

Подијелите вијест