Blog

Успјешан наступ гатачких џудиста у Никшићу

У Спортском центру у Никшићу јуче је одржано такмичење у џудоу „Трофеј Никшића 2024“. На овом великом турниру учествовао је 41 клуб са скоро 500 такмичара.

Џудо клуб “Гацко” учествовао је са 21 такмичарем и освојили су 13 медаља од којих су двије златне, три сребрене и осам бронзаних.

Златне медаље су освојили Којовић Ана и Гајић Вукашин. Сребрене медаље добили су Елез Ангелина, Давидовић Бранислав и Топаловић Јован.

Бронзаних медаља је било осам и то: Поповић Петар, Рончевић Софија, Којовић Јаков, Антељ Анастасија,  Гајић Симонида, Гајић Ђорђе, Гајић Тамара и Томић Душица.

Ово је један велики успјех и добар почетак такмичарске сезоне, кажу у Џудо клубу “Гацко”.

Друга гатачка парохија: Литургије у Луковицама и Наданићима

У суботу 19. октобра на дан Светог апостола Томе света литургија биће служена у цркви Светог великомученика Прокопија у Луковицама. Литургија ће почети у 8 часова и 30 минута.

На празник Свете Петке, у недељу 27. октобра у цркви Светог Илије у Наданићима са почетком у 9 часова служиће се литургија и освећење славских хљебова.

КМФ “Метохија”: Почели тренинзи за млађе, сутра упис старијих дјечака

Из КМФ “Метохија” обавјештавају да су дјечаци годиште 2016. и млађи почели са тренинзима у сали средњошколског центра у петак , 18. октобра. Са овим дјечацима радиће професор Радован Глоговац.

Упис дјечака 2009 – 2015. годиште у школу футсала обавиће се у уторак, 22. октобра у 21 сат у спортској дворани основне школе у Гацку.

Тренинзи свих млађих селекција школе футсала одвијаће се два пута седмично радним данима и у терминима прикладним за ове узрасте, а викенд је резервисан за утакмице и турнире.

Мјесечна чланарина за полазнике школе футсала је 20 КМ, а ако је друго дијете у породици такође члан за њега се примјењује попуст 50 %.

“Као клуб дајемо велики значај нашој школи футсала, јер је она темељ клуба а дјеца која тренирају су наша будућност. У наредним периоду константно ћемо вршити едукацију наших тренера и ширити тренерски тим”, кажу у клубу.

Обавјештење Комисије за спровођење Јавног конкурса

У понедељак, 21. октобра, Комисија за спровођење Јавног конкурса за попуну упражњених радних мјеста намјештеника у Општинској управи Гацко, именована Рјешењем начелника општине, број  02-120-39/24 од 11.10.2024. године, у саставу:

  1. Александар Мандић,  предсједник,
  2. Саша Топаловић, члан,
  3. Миленка Вуковић, члан,

обавит ће интервју са једним кандидатом – Милко Буха, који испуњава опште и посебне услове Јавног конкурса, за попуњавање упражњеног радног мјеста  намјештеника на неодређено вријеме у Општинској управи Гацко. Конкурс је објављен у дневном листу ”Глас Српске” 17.09.2024. године и у “Службеном гласнику Републике  Српске” број 82/24.

Интервју са именованим кандидатом почиње у 10 часова.

 

Обавјештење о одигравању утакмице 2. кола Првенства Републике Српске у одбојци

У суботу, 19. октобра у дворани “КСЦ Гацко” биће одиграна утакмица 2. кола Првенства Републике Српске у одбојци.

Почетак утакмице је у 15 часова, a снаге ће одмјерити ОК „Гацко“ из Гацка и ОК „Дрина“ из Зворника.

Из ОК “Гацко” позивају навијаче да дођу и дају подршку домаћем клубу.

КМФ “Метохија”: Почиње прозивка и први тренинг за млађе категорије

Први тренинг и прозивка за сезону 2024/2025 дјечака рођених 2016, 2017. и 2018. године одржаће се у петак 18. октобра у 20 сати у сали Гимназије у Гацку, обавјештавају из КМФ “Метохија” Гацко.

Тренинге води професор Радован Глоговац.

Тренинзи осталих млађих категорија крећу 21. октобра, а распоред ће бити благовремено објављен као и имена тренера по групама.

ПОКЛОНИЛИ ЛОПТЕ ОСНОВЦИМА

КМФ “Мeтохија” Гацко одлучила је да поклони четири лопте за футсал Основној школи “Свети Сава” Гацко.

“Овим гестом желимо да допринесемо да дјеца у Гацку имају што боље услове за физичку културу, али и да даље радимо на афирмацији футсала међу најмлађим узрастима”, кажу у клубу.