U Gacku održano IV navijačno akrobatsko i plesno prvenstvo BiH

 

Opština Gacko proteklog vikenda bila je domaćin Četvrtog navijačko akrobatskog i plesnog prvenstva, koje je plesna grupa “We dance” ove godine zasluženo preselila u našu opštinu. Titulu najboljeg, ponio je plesni klub iz Širokog Brijega, koji je osvojio 11 zlatnih i 4 srebrene medalje. Na drugom mjestu našao se plesni klub “Let’s dance” iz Nevesinja, dok se na trećem mjestu našli članovi grupe “We dance” iz Gacka.

Ovim plasmanom, sve tri plesne grupe plasirale su se na Evropsko takmičenje, koje će se u junu održati u Parizu.

Zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović, otvarajući takmičenje, istakao je da je opština Gacko rasadnik kako dobrih sportista, tako i omladine koja se uspješno bavi plesom i postiže zapažene rezultate.

U različitim starosnim kategorijama i stilovima plesa, takmičilo se oko 400 učesnika sa prostora BiH, Hrvatske i Slovenije, a najmlađi i svakako najslađi učesnici takmičenja bili su mališani Dječijeg vrtića, koji čine podmladak plesne grupe „We dance“ iz Gacka. Titulu Mis prvenstva, ove godine ponijela je djevojčica Jovana Antunović iz Gacka.

Plesna grupa “We dance”, zahvaljuje se svim sponzorima koji su imali razumijevanja i izdvojili sredstva za ovo prvenstvo, te tako pomogli da sve protekne u najboljem redu.

Generalni pokrovitelj prvenstva bila je opština Gacko.

Podijelite vijest