У Гацку одржано IV навијачно акробатско и плесно првенство БиХ

 

Општина Гацко протеклог викенда била је домаћин Четвртог навијачко акробатског и плесног првенства, које је плесна група “We dance” ове године заслужено преселила у нашу општину. Титулу најбољег, понио је плесни клуб из Широког Бријега, који је освојио 11 златних и 4 сребрене медаље. На другом мјесту нашао се плесни клуб “Let’s dance” из Невесиња, док се на трећем мјесту нашли чланови групе “We dance” из Гацка.

Овим пласманом, све три плесне групе пласирале су се на Европско такмичење, које ће се у јуну одржати у Паризу.

Замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић, отварајући такмичење, истакао је да је општина Гацко расадник како добрих спортиста, тако и омладине која се успјешно бави плесом и постиже запажене резултате.

У различитим старосним категоријама и стиловима плеса, такмичило се око 400 учесника са простора БиХ, Хрватске и Словеније, а најмлађи и свакако најслађи учесници такмичења били су малишани Дјечијег вртића, који чине подмладак плесне групе „We dance“ из Гацка. Титулу Мис првенства, ове године понијела је дјевојчица Јована Антуновић из Гацка.

Плесна група “We dance”, захваљује се свим спонзорима који су имали разумијевања и издвојили средства за ово првенство, те тако помогли да све протекне у најбољем реду.

Генерални покровитељ првенства била је општина Гацко.

Подијелите вијест