Prvenstvo kadeta BiH: Strijelci Mladosti postigli odlične rezultate

Na Prvenstvu kadeta BiH za ekipni i pojedinačni plasman, koje je održano juče u sarajevskoj Zetri, po međunarodnom programu streljaštva na elektronskim metama, strijelci Mladosti su bili najuspješniji. Osvojili su tri pehara za ekipne plasmane, od čega dva za prva mjesta, tri medalje za pojedinačne plasmane te devet medalja ekipno.

Kadetkinje Mladosti u disciplini vazdušna puška sa podmlađenom ekipom predvođene kapitenom Milijanom Bošković, sa 373 pogođena kruga su zauzele treće mjesto ekipno, iza ekipa Geofona i Zenice, a gađale su i Dajana Krstojević, Ljiljana Mastilović i Dragana Stojanović. Najbolji plasman je zabilježila ekipa kadeta u disciplini vazdušna puška, koja je osvojila prvo mjesto ispred ekipa Geofona i Leotara. Najbolje je gađao Dušan Krstojević 363 kruga, koji je i u pojedinačnom plasmanu stigao do bronzane medalje i trećeg mjesta. Za ekipu Mladosti gađali su i Branislav Bošković, Božidar Tepavčević i Vladimir Govedarica.

Ekipa kadeta u disciplini vazdušni pištolj, takođe je zauzela prvo mjesto, a dva takmičara Mladosti su osvojila medalje za pojedinačni plasman – Uroš Vuković srebrnu a Nikola Bajčetić bronzanu medalju. Još je gađao Dušan Krstojević, i na ovom Prvenstvu uspješno nastupio u dvije streljačke discipline.

Ovaj nastup takmičara Mladosti, koji su i do sada imali odlične rezultate u mlađim kategorijama, bez sumnje je najveći uspjeh do sada postignut na jednom takmičenju koje je zvanično Prvenstvo BiH.

Podijelite vijest