Првенство кадета БиХ: Стријелци Младости постигли одличне резултате

На Првенству кадета БиХ за екипни и појединачни пласман, које је одржано јуче у сарајевској Зетри, по међународном програму стрељаштва на електронским метама, стријелци Младости су били најуспјешнији. Освојили су три пехара за екипне пласмане, од чега два за прва мјеста, три медаље за појединачне пласмане те девет медаља екипно.

Кадеткиње Младости у дисциплини ваздушна пушка са подмлађеном екипом предвођене капитеном Милијаном Бошковић, са 373 погођена круга су заузеле треће мјесто екипно, иза екипа Геофона и Зенице, а гађале су и Дајана Крстојевић, Љиљана Мастиловић и Драгана Стојановић. Најбољи пласман је забиљежила екипа кадета у дисциплини ваздушна пушка, која је освојила прво мјесто испред екипа Геофона и Леотара. Најбоље је гађао Душан Крстојевић 363 круга, који је и у појединачном пласману стигао до бронзане медаље и трећег мјеста. За екипу Младости гађали су и Бранислав Бошковић, Божидар Тепавчевић и Владимир Говедарица.

Екипа кадета у дисциплини ваздушни пиштољ, такође је заузела прво мјесто, а два такмичара Младости су освојила медаље за појединачни пласман – Урош Вуковић сребрну а Никола Бајчетић бронзану медаљу. Још је гађао Душан Крстојевић, и на овом Првенству успјешно наступио у двије стрељачке дисциплине.

Овај наступ такмичара Младости, који су и до сада имали одличне резултате у млађим категоријама, без сумње је највећи успјех до сада постигнут на једном такмичењу које је званично Првенство БиХ.

Подијелите вијест