Održan sastanak Tima za kapitalna ulaganja opštine Gacko

Sa akcentom na problem vodosnabdijevanja, načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković, jutros je održao sastanak Tima za kapitalna ulaganja.

Prema Planu kapitalnih ulaganja, koji je usvojen na Četvrtom redovnom zasjedanju Skupštine, konstatovano je da su raspisani tenderi za dogradnju Dječijeg vrtića i uređenje Trga Save Vladislavića. Zaključeno je da je neophodno u najskorijem roku raspisati tendere za one projekte za koje su već obezbijeđena sredstva.

Na sastanku Tima, rečeno je da su Šume Republike Srpske obećale izdvojiti dio sredstava za izgradnju parka i dječijeg igrališta, na lokalitetu kod nove dvorane. U vezi sa tim, potrebno je što prije napraviti projekat kako bi se krenulo u proceduru javnih nabavki u ove svrhe.

Kao prioritet, zaključeno je da je potrebno uraditi analizu opravdanosti postojećeg projekta vodovoda Pridvorica. U vezi sa tim, Opština Gacko će angažovati licenciranu firmu koja se bavi problematikom vodosnabdijevanja, kako bi sagledali projekat novog i stanje postojećeg vodovoda, sa prijedlogom mjera.

U ovu proceduru ući će se što prije, a sva rješenja naći će se pred stanovnicima Gacka, koji će, kako je to i ranije rečeno, imati priliku da se izjasne o ovom važnom pitanju.

Podijelite vijest