Одржан састанак Тима за капитална улагања општине Гацко

Са акцентом на проблем водоснабдијевања, начелник општине Гацко др Огњен Милинковић, јутрос је одржао састанак Тима за капитална улагања.

Према Плану капиталних улагања, који је усвојен на Четвртом редовном засједању Скупштине, констатовано је да су расписани тендери за доградњу Дјечијег вртића и уређење Трга Саве Владиславића. Закључено је да је неопходно у најскоријем року расписати тендере за оне пројекте за које су већ обезбијеђена средства.

На састанку Тима, речено је да су Шуме Републике Српске обећале издвојити дио средстава за изградњу парка и дјечијег игралишта, на локалитету код нове дворане. У вези са тим, потребно је што прије направити пројекат како би се кренуло у процедуру јавних набавки у ове сврхе.

Као приоритет, закључено је да је потребно урадити анализу оправданости постојећег пројекта водовода Придворица. У вези са тим, Општина Гацко ће ангажовати лиценцирану фирму која се бави проблематиком водоснабдијевања, како би сагледали пројекат новог и стање постојећег водовода, са приједлогом мјера.

У ову процедуру ући ће се што прије, а сва рјешења наћи ће се пред становницима Гацка, који ће, како је то и раније речено, имати прилику да се изјасне о овом важном питању.

Подијелите вијест