Načelnici opština Istočne Hercegovine u posjeti Beogradu

Članovi Izvršnog Savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine borave u dvodnevnoj posjeti Beogradu. U sklopu posjete, sinoć je u opštini Novi Beograd održana tribina o Istočnoj Hercegovini, njenom ekonomskom položaju i perspektivama. Na tribini su govorili Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, Milan Radmilović, načelnik opštine Gacko, Vesko Budinčić, načelnik opštine Ljubinje, Momčilo Šiljegović, načelnik opštine Nevesinje, Nenad Abramović, načelnik opštine Berkovići i Radovan Palavestra, načelnik opštine Istočni Mostar.

Tribina je izazvala veliko interesovanje, te joj je prisustvovao značajan broj Hercegovaca iz Srbije, članova zavičajnih udruženja Trebinjaca, Gačana, Bilećana i drugih, kao i onih koji nisu porijeklom Hercegovci ali vole Hercegovinu, poput načelnika opštine Voždovac, Dragana Vukanića. U prepunoj sali opštine Novi Beograd, gradonačelnik i načelnici su diskutovali i odgovarali na pitanja učesnika.

Za danas je zakazan prijem u Narodnoj skupštini Rrepublike Srbije. Gradonačelnika i načelnike Istočne Hercegovine će primiti predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije, Nebojša Stefanović. Razgovaraće se o položaju Srba u Istočnoj Hercegovini i unaprjeđenju odnosa sa Srbijom.

 

Podijelite vijest