Начелници општина Источне Херцеговине у посјети Београду

Чланови Извршног Савјета Савеза општина Источне Херцеговине бораве у дводневној посјети Београду. У склопу посјете, синоћ је у општини Нови Београд одржана трибина о Источној Херцеговини, њеном економском положају и перспективама. На трибини су говорили Славко Вучуревић, градоначелник Требиња, Милан Радмиловић, начелник општине Гацко, Веско Будинчић, начелник општине Љубиње, Момчило Шиљеговић, начелник општине Невесиње, Ненад Абрамовић, начелник општине Берковићи и Радован Палавестра, начелник општине Источни Мостар.

Трибина је изазвала велико интересовање, те јој је присуствовао значајан број Херцеговаца из Србије, чланова завичајних удружења Требињаца, Гачана, Билећана и других, као и оних који нису поријеклом Херцеговци али воле Херцеговину, попут начелника општине Вождовац, Драгана Вуканића. У препуној сали општине Нови Београд, градоначелник и начелници су дискутовали и одговарали на питања учесника.

За данас је заказан пријем у Народној скупштини Ррепублике Србије. Градоначелника и начелнике Источне Херцеговине ће примити предсједник Народне скупштине Републике Србије, Небојша Стефановић. Разговараће се о положају Срба у Источној Херцеговини и унапрјеђењу односа са Србијом.

 

Подијелите вијест