Milinković: Od velike važnosti vraćanje u rad ambulante u prostorije RiTE Gacko

Načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković i direktor Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ Nevena Miljković Mandić posjetili su danas Rudnik i Termoelektranu Gacko, gdje su sa rukovodstvom razgovarali o mogućnosti ponovnog otvaranja ambulante u prostorijama RiTE Gacko.

Prema riječima načelnika Milinkovića od velike je važnosti otvaranje ambulante u RiTE i već je napravljen okvirni dogovor.

„S obzirom da se epidemiološka situacija pogoršava, a broj zaposlenih koji svakodnevno ulaze na kapiju preduzeća je veliki, mislim da bi bilo logično da ambulanta radi. Puno bi značilo da imamo ljekara u sklopu RiTE jer je većina radnih mjesta sa posebnim rizikom“, istakao je Milinković.

Dogovoreno je i da predstavnik RiTE bude u sklopu Stručno-operativnog tima za Kovid-19, a sve u cilju  dobre saradnje i koordinacije. Kao vid pomoći Domu zdravlja, RiTE će obezbijediti određenu količinu sredstava za dezinfekciju.

„U narednom periodu redukovaće se broj radnika na jednom mjestu, da bi zaštitili zdravlje građana ali i proces proizvodnje koji ne smijemo zanemariti ni u jednom segmentu“, zaključio je Milinković.

Direktor RiTE Gacko, Miodrag Šešlija, istakao je da je spreman za saradnju i da će zahtjev za otvaranje pomenute ambulante razmotriti već na narednoj sjednici Uprave preduzeća.

Direktor Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ Nevena Miljković Mandić zahvalila se načelniku opštine i rukovodstvu Termoelektrane na konstruktivnom razgovoru i precizirala da se Dom zdravlja nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

„Za ovih par dana koliko sam na mjestu direktora Doma zdravlja, dobila sam uvid u dosadašnje i trenutno stanje kada je u pitanju finansijska situacija i moram da kažem da su rezultati poražavajući. Upitna je sledeća plata, a radnici je očekuju sredinom marta i to je plata za decembar 2020. godine. Predočila sam samo dio problema Načelniku opštine Gacko, koji je imao veliko razumijevanje, izdvojio vrijeme i organizovao sastanak sa čelnim ljudima RiTE Gacko, gospodinom Šešlijom i gospodinom Milovićem. Oni su pokazali veliko interesovanje za našu potrebu za vraćanjem u rad ambulante u prostorije RiTE Gacko, na obostranu korist. Pokušaće da nam pomognu i u rješavanju niza problema koje smo izložili“, istakla je Miljković Mandić.

Opština Gacko i RiTE Gacko će maksimalno izaći u susret kako bi Dom zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ unaprijedio rad i kvalitet zdravstvene zaštite, zaključak je današnjeg sastanka.

Podijelite vijest