Mилинковић: Од велике важности враћање у рад амбуланте у просторијe РиТЕ Гацко

Начелник општине Гацко др Огњен Милинковић и директор Дома здравља „Проф. др Саво Бумбић“ Невена Миљковић Мандић посјетили су данас Рудник и Термоелектрану Гацко, гдје су са руководством разговарали о могућности поновног отварања амбуланте у просторијама РиТЕ Гацко.

Према ријечима начелника Милинковића од велике је важности отварање амбуланте у РиТЕ и већ је направљен оквирни договор.

„С обзиром да се епидемиолошка ситуација погоршава, а број запослених који свакодневно улазе на капију предузећа је велики, мислим да би било логично да амбуланта ради. Пуно би значило да имамо љекара у склопу РиТЕ јер је већина радних мјеста са посебним ризиком“, истакао је Милинковић.

Договорено је и да представник РиТЕ буде у склопу Стручно-оперативног тима за Ковид-19, а све у циљу  добре сарадње и координације. Као вид помоћи Дому здравља, РиТЕ ће обезбиједити одређену количину средстава за дезинфекцију.

„У наредном периоду редуковаће се број радника на једном мјесту, да би заштитили здравље грађана али и процес производње који не смијемо занемарити ни у једном сегменту“, закључио је Милинковић.

Директор РиТЕ Гацко, Миодраг Шешлија, истакао је да је спреман за сарадњу и да ће захтјев за отварање поменуте амбуланте размотрити већ на наредној сједници Управе предузећа.

Директор Дома здравља „Проф. др Саво Бумбић“ Невена Миљковић Мандић захвалила се начелнику општине и руководству Термоелектране на конструктивном разговору и прецизирала да се Дом здравља налази у тешкој финансијској ситуацији.

„За ових пар дана колико сам на мјесту директора Дома здравља, добила сам увид у досадашње и тренутно стање када је у питању финансијска ситуација и морам да кажем да су резултати поражавајући. Упитна је следећа плата, а радници је очекују средином марта и то је плата за децембар 2020. године. Предочила сам само дио проблема Начелнику општине Гацко, који је имао велико разумијевање, издвојио вријеме и организовао састанак са челним људима РиТЕ Гацко, господином Шешлијом и господином Миловићем. Они су показали велико интересовање за нашу потребу за враћањем у рад амбуланте у просторије РиТЕ Гацко, на обострану корист. Покушаће да нам помогну и у рјешавању низа проблема које смо изложили“, истакла је Миљковић Мандић.

Општина Гацко и РиТЕ Гацко ће максимално изаћи у сусрет како би Дом здравља „Проф. др Саво Бумбић“ унаприједио рад и квалитет здравствене заштите, закључак је данашњег састанка.

Подијелите вијест