KUD “Sava Vladislavić” Gacko održao humanitarni godišnji koncert

Proteklog vikenda u Domu kulture u Gacku, održan je desti po redu godišnji koncert Udruženja za očuvanje narodne pjesme i igre „Sava Vladislavić“ iz Gacka. I ovaj put okupili su veliki broj poštovalaca i ljubitelja folklornog stvaralaštva i opravdali ime velikana koje nose.


Mnogobrojnim igrama iz Hercegovine i Srbije predstavile su se sve grupe Udruženja, a program su upotpunili i pjevačka grupa Piva – Plužine, muzički umjetnik Boško Tepavčević, guslar Nenad Ivković i pjesnikinja Dragica Ivanović.

U ime Udruženja, prisutne je pozdravio predsjednik Lazar Okiljević i sa ponosom istakao da je KUD „Sava Vladislavić“ najbrojnije društvo na području Hercegovine.

„Udruženje je nastalo 2010. godine kada se par momaka koji vole da čuvaju i njeguju epsku pjesmu, tradiciju i igru okupilo i krenulo u ovu lijepu priču. Posle 11 godina, društvo broji oko 200 članova i najbrojnije smo udruženje u Hercegovini, a i šire“, rekao je Okiljević.

Društvo koje od zaborava čuva naše igre i običaje ne raspolaže sa dovoljnim brojem nošnji. Okiljević se zahvalio svim sponzorima koji prepoznaju njihov trud i rad i uputio apel načelniku opštine Gacko i rukovodstvu RiTE Gacko da im izađu u susret kako bi djeca mogla dostojno da izgledaju na binama širom Republike Srpske i šire.

Koncert je i ove godine bio humanitarnog karaktera i dio sredstava od prodatih ulaznica usmjeren je za kupovinu novogodišnjih paketića članovima Udruženja „Rastimo zajedno“ iz našeg grada.

Podijelite vijest