KУД “Сава Владиславић” Гацко одржао хуманитарни годишњи концерт

Протеклог викенда у Дому културе у Гацку, одржан је дести по реду годишњи концерт Удружења за очување народне пјесме и игре „Сава Владиславић“ из Гацка. И овај пут окупили су велики број поштовалаца и љубитеља фолклорног стваралаштва и оправдали име великана које носе.


Многобројним играма из Херцеговине и Србије представиле су се све групе Удружења, а програм су употпунили и пјевачка група Пива – Плужине, музички умјетник Бошко Тепавчевић, гуслар Ненад Ивковић и пјесникиња Драгица Ивановић.

У име Удружења, присутне је поздравио предсједник Лазар Окиљевић и са поносом истакао да је КУД „Сава Владиславић“ најбројније друштво на подручју Херцеговине.

„Удружење је настало 2010. године када се пар момака који воле да чувају и његују епску пјесму, традицију и игру окупило и кренуло у ову лијепу причу. После 11 година, друштво броји око 200 чланова и најбројније смо удружење у Херцеговини, а и шире“, рекао је Окиљевић.

Друштво које од заборава чува наше игре и обичаје не располаже са довољним бројем ношњи. Окиљевић се захвалио свим спонзорима који препознају њихов труд и рад и упутио апел начелнику општине Гацко и руководству РиТЕ Гацко да им изађу у сусрет како би дјеца могла достојно да изгледају на бинама широм Републике Српске и шире.

Концерт је и ове године био хуманитарног карактера и дио средстава од продатих улазница усмјерен је за куповину новогодишњих пакетића члановима Удружења „Растимо заједно“ из нашег града.

Подијелите вијест