Gatačka kotlićijada po drugi put: Najbolji kotlić pripremila ekipa Kafe bar “As”

Najbolji majstori u spremanju ovogodišnjeg kotlića bili su članovi ekipe Kafe bar „As“, a pratili su ih na drugom i trećem mjestu ekipe „Dom zdravlja“ i JU “Kulturno sportski centar” Gacko. To je bila odluka tročlanog žirija, koji je imao pune ruke posla na ovogodišnjoj Gatačkoj kotlićijadi, koja je na lokalitetu izletišta „Košuta“ okupila 25 ekipa iz susjednih opština i Srbije.

Nijanse su odlučile pobjednika, ali, to i nije najvažnije. Dobro raspoloženje i druženje još od ranih jutarnjih sati ipak su nadigrali takmičarski duh i bili lajt motiv današnje manifestacije, koja je pod pokroviteljstvom Opštine Gacko organizovana po drugi put.

Turistička organizacija opštine Gacko, organizator manifestacije, i ove godine obezbijedila je prigodne nagrade za najbolje. Vodeći se prošlogodišnjim uspjehom nisu uvodili neke novine, ali, kako su istakli, zadovoljstvo im je što su među takmičarima i oni koji ljeto provode u posjeti našoj opštini.

„Imali smo i dvije ekipe iz Srbije, mahom ljude koji odmaraju u Gacku u ovom periodu i koji su odlučili da budu dio naše manifestacije“, kazala je direktor Jelica Kovačević, podsjećajući da se i ovogodišnja kotlićijada organizuje u okviru Kulturno – sportskog ljeta.

I dok su se ukusni zalogaji krčkali u kotlićima, oni koji su bili raspoloženi za razgovor otkrili su nam sve osim tajnog sastojka i načina na koji spremaju svoj specijalitet.

Dobra atmosfera vladala je u svakom kutu borove šume, ali i među petočlanom ekipom Kafe bar „Stori“, prošlogodišnjim pobjednicima prve kotlićijade. Bili su spremni da i ove godine brane titulu najboljih, ali, kako nam je rekao Miodrag Govedarica, primat je ipak na sjajnom druženju.

„Pohvalio bih organizatore, ovakvih događaja nam fali. Da se organizuju češće i da budu što masovnija“, rekao je Miodrag, uz doskočicu da su ljubav i pozitivna atmosfera možda i presudni za što bolji kotlić. Neka to bude tajni sastojak do kojeg svi želimo doći.

I pored zadatka na asistenciji organizatorima kotlićijade ali i svim učesnicima, Vatrogasna jedinica opštine Gacko prvi put se oprobala i u pravljenju kotlića. Komandir Aleksa Vučković vjerovao je u kulinarska umijeća svojih kolega, pa je njihov gulaš garantovao ako ne pobjedu, a onda dobar ukus.

„Druženja nikada nije na odmet, a ova turistička manifestacija je prava prilika za to. Među našim pripadnicima imamo i vrhunske kulinare, tako da nismo sumnjali da će kotlić biti ukusan, bez obzira na rezultat“, kazao je Vučković, ističući da je u slučaju intervencija, operativni tim jedinice bio dostupan za sve naše sugrađane.

Nakon proglašenja pobjednika, druženje je nastavljeno uz muziku i gulaš koji su svi učesnici spremali na svoj način.

Najboljima čestitamo, a sve vas pozivamo da ispratite i ostale sadržaje koji su pred nama u okviru manifestacije „Kulturno – sportsko ljeto  Gacko 2022“.

Podijelite vijest