Гатачка котлићијада по други пут: Најбољи котлић припремила екипа Кафе бар “Ас”

Најбољи мајстори у спремању овогодишњег котлића били су чланови екипе Кафе бар „Ас“, а пратили су их на другом и трећем мјесту екипе „Дом здравља“ и ЈУ “Културно спортски центар” Гацко. То је била одлука трочланог жирија, који је имао пуне руке посла на овогодишњој Гатачкој котлићијади, која је на локалитету излетишта „Кошута“ окупила 25 екипа из сусједних општина и Србије.

Нијансе су одлучиле побједника, али, то и није најважније. Добро расположење и дружење још од раних јутарњих сати ипак су надиграли такмичарски дух и били лајт мотив данашње манифестације, која је под покровитељством Општине Гацко организована по други пут.

Туристичка организација општине Гацко, организатор манифестације, и ове године обезбиједила је пригодне награде за најбоље. Водећи се прошлогодишњим успјехом нису уводили неке новине, али, како су истакли, задовољство им је што су међу такмичарима и они који љето проводе у посјети нашој општини.

„Имали смо и двије екипе из Србије, махом људе који одмарају у Гацку у овом периоду и који су одлучили да буду дио наше манифестације“, казала је директор Јелица Ковачевић, подсјећајући да се и овогодишња котлићијада организује у оквиру Културно – спортског љета.

И док су се укусни залогаји крчкали у котлићима, они који су били расположени за разговор открили су нам све осим тајног састојка и начина на који спремају свој специјалитет.

Добра атмосфера владала је у сваком куту борове шуме, али и међу петочланом екипом Кафе бар „Стори“, прошлогодишњим побједницима прве котлићијаде. Били су спремни да и ове године бране титулу најбољих, али, како нам је рекао Миодраг Говедарица, примат је ипак на сјајном дружењу.

„Похвалио бих организаторе, оваквих догађаја нам фали. Да се организују чешће и да буду што масовнија“, рекао је Миодраг, уз доскочицу да су љубав и позитивна атмосфера можда и пресудни за што бољи котлић. Нека то буде тајни састојак до којег сви желимо доћи.

И поред задатка на асистенцији организаторима котлићијаде али и свим учесницима, Ватрогасна јединица општине Гацко први пут се опробала и у прављењу котлића. Командир Алекса Вучковић вјеровао је у кулинарска умијећа својих колега, па је њихов гулаш гарантовао ако не побједу, а онда добар укус.

„Дружења никада није на одмет, а ова туристичка манифестација је права прилика за то. Међу нашим припадницима имамо и врхунске кулинаре, тако да нисмо сумњали да ће котлић бити укусан, без обзира на резултат“, казао је Вучковић, истичући да је у случају интервенција, оперативни тим јединице био доступан за све наше суграђане.

Након проглашења побједника, дружење је настављено уз музику и гулаш који су сви учесници спремали на свој начин.

Најбољима честитамо, а све вас позивамо да испратите и остале садржаје који су пред нама у оквиру манифестације „Културно – спортско љето  Гацко 2022“.

Подијелите вијест