Fudbal: Popović izvršio prozivku za početak priprema

U subotu su u hotelu Kardial u Banji Vrućici izvučeni takmičarski brojevi klubova Prve lige za takmičarsku sezonu 2013/14. godina. Žrijebom je utvrđen sledeći poredak:

01. Mladost (Gacko) 08. Podrinje (Janja)
02. Rudar (Ugljevik) 09. Drina HE (Višegrad)
03. Napredak (Donji Šepak) 10. Drina (Zvornik)
04. Sutjeska (Foča) 11. Proleter (Teslić)
05. Sloboda (Mrkonjić Grad) 12. Modriča Maksima
06. Borac (Šamac) 13. Kozara (Gradiška)
07. Sloboda (Novi Grad) 14. Sloga (Doboj)

 

 

 

 

 

 

Pored izvlačenja takmičarskih brojeva obavljeno je i licenciranje službenih lica za novu sezonu, kao i doktora i fizioterapeuta Prve lige.

Na sjednici Predsjedništva kluba koja je održana u četvrtak šef stručnog štaba Željko Popović podnio je izvještaj o nedavno završenom prvenstvu u sezoni 2012/13. godina kao i plan priprema za naredno Prvenstvo 2013/14. godina koje počinje 17. avgusta utakmicama prvog kola gdje je Mladost domaćin FK Slogi iz Doboja.

Usvojen je i finansijski izvještaj za prethodnu sezonu kao i finansijski plan za sledeću godinu.

Juče su se na zakazanu prozivku koju je izvršio šef stručnog štaba odazvali svi fudbaleri na koje se računa u predstojećem Prvenstvu RS. U planu je angažovanje dva igrača sa strane obzirom da je zbog povrede prestao da igra Jovica Vico, a neizvjestan je status Miroslava Prela koji je povrijeđen kao i dva do tri igrača iz juniora i kadeta. Narednih dana treniraće se jednom dnevno, a sedam dana nakon toga treninzi će se odvijati dva puta dnevno. Kompletne pripreme će se sprovesti na domaćem terenu, a u planu je odigravanje 4 do 5 prijateljskih utakmica sa ekipama iz okolnih gradova kako da bi ekipa spremna dočekala početak prvenstva.

Cilj je da klub kao stabilan prvoligaš zauzme mjesto u gornjem dijelu tabele.

 

Podijelite vijest