Фудбал: Поповић извршио прозивку за почетак припрема

У суботу су у хотелу Кардиал у Бањи Врућици извучени такмичарски бројеви клубова Прве лиге за такмичарску сезону 2013/14. година. Жријебом је утврђен следећи поредак:

01. Младост (Гацко) 08. Подриње (Јања)
02. Рудар (Угљевик) 09. Дрина ХЕ (Вишеград)
03. Напредак (Доњи Шепак) 10. Дрина (Зворник)
04. Сутјеска (Фоча) 11. Пролетер (Теслић)
05. Слобода (Мркоњић Град) 12. Модрича Максима
06. Борац (Шамац) 13. Козара (Градишка)
07. Слобода (Нови Град) 14. Слога (Добој)

 

 

 

 

 

 

Поред извлачења такмичарских бројева обављено је и лиценцирање службених лица за нову сезону, као и доктора и физиотерапеута Прве лиге.

На сједници Предсједништва клуба која је одржана у четвртак шеф стручног штаба Жељко Поповић поднио је извјештај о недавно завршеном првенству у сезони 2012/13. година као и план припрема за наредно Првенство 2013/14. година које почиње 17. августа утакмицама првог кола гдје је Младост домаћин ФК Слоги из Добоја.

Усвојен је и финансијски извјештај за претходну сезону као и финансијски план за следећу годину.

Јуче су се на заказану прозивку коју је извршио шеф стручног штаба одазвали сви фудбалери на које се рачуна у предстојећем Првенству РС. У плану је ангажовање два играча са стране обзиром да је због повреде престао да игра Јовица Вицо, а неизвјестан је статус Мирослава Прела који је повријеђен као и два до три играча из јуниора и кадета. Наредних дана тренираће се једном дневно, а седам дана након тога тренинзи ће се одвијати два пута дневно. Комплетне припреме ће се спровести на домаћем терену, а у плану је одигравање 4 до 5 пријатељских утакмица са екипама из околних градова како да би екипа спремна дочекала почетак првенства.

Циљ је да клуб као стабилан прволигаш заузме мјесто у горњем дијелу табеле.

 

Подијелите вијест