Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Dan: 4. aprila 2019.

Održan sastanak u vezi sa zapošljavanjem članova porodica poginulih boraca

U kabinetu predsjednika SO Gacko danas je u prisustvu predstavnika Opštine, Boračke organizacije, Rudnika i Termoelektrane i političkih partija, održan skupštinski kolegij u proširenom sastavu, u vezi sa riješavanjem pitanja zapošljavanja članova porodica poginulih boraca.

Prema riječima predsjednika Boračke organizacije, Slobodana Ilića, u pitanju je 13 nezaposlenih lica iz ovih kategorija. Jedinstveni sa stavom da ovaj problem što prije treba riješiti bili su svi danas prisutni, pa je doneseno i niz zaključaka, koji, kako je istaknuto, neće ostati mrtvo slovo na papiru.

Zamjenik načelnika, Radoica Antunović, iznio je stav Opštine po kojem je lokalna uprava, računajući i javne ustanove čiji je osnivač, u ovom momentu u mogućnosti da zaposli četvoro djece iz ove kategorije, vodeći računa o profilu i stručnoj spremi. Ovaj broj bi mogao da bude i veći, ukoliko Ministarstvo finansija odobri veća sredstva za lična primanja, o čemu će se u narednom periodu preduzeti odgovarajuće aktivnosti.

Izvršni direktor za organizacione i pravne poslove u RiTE Gacko, Ognjen Kuljić, istakao je da će ovo preduzeće kao i u prethodnom periodu, podržati ovu inicijativu. Zaključeno je da se do kraja kapitalnog remonta RiTE zaposli najmanje troje članova porodica iz ovih kategorija. Dogovoreno je da se u međuvremenu održe dodatni sastanci sa predstavnicima ovog preduzeća, te da se potraži mogućnost da se broj djece koje RiTE može zaposliti, proširi na više od tri. Takođe, dogovoreno je da se od direktora Elektroprivrede traži skidanje moratorijuma za zapošljavanje.

Jedan od zaključaka je bio i taj da se prati tok zapošljavanja, kako u RiTE, tako i u Opštini i svim javnim ustanovama, te da prioritet imaju članovi iz boračkih kategorija.

Naredni sastanak je zakazan za četvrtak za 12 časova, na kojem će se donijeti konkretni zaključci i o zapošljavanju preostalih članova porodica poginulih, a to bi, kako je danas rečeno, trebalo biti završeno do kraja godine.

Na takmičenju iz solo pjevanja nagrađene Jelena Tepavčević i Bojana Radmilović iz Gacka

Jelena Tepavčević i Bojana Radmilović iz Gacka, učenice solo pjevanja u OMŠ „Sveti Roman Melod“, proteklog vikenda osvojile su dvije nagrade na 26. Republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske koje je održano u Prijedoru.

Bojana i učenica iz Nevesinja Antonela Pejičić, prema ocjeni žirija, osvojile su druge nagrade, a Jelena je dobila treću nagradu.  Sve tri su učenice prvog razreda solo pjevanja Muzičke škole „Sveti Roman Melod“.

Nastavnica kod koje pohađaju solo pjevanje, Jelena Čamur, kaže da je to najveće takmičenje tog tipa, koje obuhvata sve muzičke škole u Republici Srpskoj. Odazvalo se preko 400 takmičara iz različitih disciplina, od kojih je jedna bila solo pjevanje.

„Konkurencija je bila prilično jaka. Deset učenika se takmičilo u predkategoriji. Zadovoljna sam kvalitetom rada svojih učenika, koje su tokom cijele godine vrijedno radile kako bi otišle na ovo takmičenje i ostvarile zapažen rezultat“, kaže Čamur.

Zadovoljstvo ne kriju ni učenice iz Gacka, Bojana i Jelena, koje kažu da je velika čast biti dio ovakvog prestižnog takmičenja. Trud i rad se isplatio tokom pripreme na internim časovima.

Nastavnica Čamur ističe da je ovo takmičenje izuzetno značajno za Ministarstvo prosvjete i kulture RS, te da je takmičenje posjetila i otvorila pomoćnik ministra za kulturu, Tanja Đaković.

OBO Gacko: Obavještenje o održavanju Izborne skupštine u Nadinićima i Fojnici

U nedelju, 07.aprila, održaće se Izborna skupština boračke organizacije Mjesnog odbora NADINIĆI, u prostorijama Osnovne škole u  Nadinićima, sa početkom u 12 časova.

Istog dana (nedelja), održaće se Izborna skupština boračke organizacije Mjesnog odbora FOJNICA, u prostorijama osnovne škole u Fojnici, sa početkom u 14,00 časova.

Iz Boračke organizacije Gacko pozivamo borce, ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske, da se odazovu i prisustvuju Izbornim skupštinama u svojim mjesnim odborima.