Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Na takmičenju iz solo pjevanja nagrađene Jelena Tepavčević i Bojana Radmilović iz Gacka

Jelena Tepavčević i Bojana Radmilović iz Gacka, učenice solo pjevanja u OMŠ „Sveti Roman Melod“, proteklog vikenda osvojile su dvije nagrade na 26. Republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske koje je održano u Prijedoru.

Bojana i učenica iz Nevesinja Antonela Pejičić, prema ocjeni žirija, osvojile su druge nagrade, a Jelena je dobila treću nagradu.  Sve tri su učenice prvog razreda solo pjevanja Muzičke škole „Sveti Roman Melod“.

Nastavnica kod koje pohađaju solo pjevanje, Jelena Čamur, kaže da je to najveće takmičenje tog tipa, koje obuhvata sve muzičke škole u Republici Srpskoj. Odazvalo se preko 400 takmičara iz različitih disciplina, od kojih je jedna bila solo pjevanje.

„Konkurencija je bila prilično jaka. Deset učenika se takmičilo u predkategoriji. Zadovoljna sam kvalitetom rada svojih učenika, koje su tokom cijele godine vrijedno radile kako bi otišle na ovo takmičenje i ostvarile zapažen rezultat“, kaže Čamur.

Zadovoljstvo ne kriju ni učenice iz Gacka, Bojana i Jelena, koje kažu da je velika čast biti dio ovakvog prestižnog takmičenja. Trud i rad se isplatio tokom pripreme na internim časovima.

Nastavnica Čamur ističe da je ovo takmičenje izuzetno značajno za Ministarstvo prosvjete i kulture RS, te da je takmičenje posjetila i otvorila pomoćnik ministra za kulturu, Tanja Đaković.

Podijelite vijest