Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дан: 4. априла 2019.

Одржан састанак у вези са запошљавањем чланова породица погинулих бораца

У кабинету предсједника СО Гацко данас је у присуству представника Општине, Борачке организације, Рудника и Термоелектране и политичких партија, одржан скупштински колегиј у проширеном саставу, у вези са ријешавањем питања запошљавања чланова породица погинулих бораца.

Према ријечима предсједника Борачке организације, Слободана Илића, у питању је 13 незапослених лица из ових категорија. Јединствени са ставом да овај проблем што прије треба ријешити били су сви данас присутни, па је донесено и низ закључака, који, како је истакнуто, неће остати мртво слово на папиру.

Замјеник начелника, Радоица Антуновић, изнио је став Општине по којем је локална управа, рачунајући и јавне установе чији је оснивач, у овом моменту у могућности да запосли четворо дјеце из ове категорије, водећи рачуна о профилу и стручној спреми. Овај број би могао да буде и већи, уколико Министарство финансија одобри већа средства за лична примања, о чему ће се у наредном периоду предузети одговарајуће активности.

Извршни директор за организационе и правне послове у РиТЕ Гацко, Огњен Куљић, истакао је да ће ово предузеће као и у претходном периоду, подржати ову иницијативу. Закључено је да се до краја капиталног ремонта РиТЕ запосли најмање троје чланова породица из ових категорија. Договорено је да се у међувремену одрже додатни састанци са представницима овог предузећа, те да се потражи могућност да се број дјеце које РиТЕ може запослити, прошири на више од три. Такође, договорено је да се од директора Електропривреде тражи скидање мораторијума за запошљавање.

Један од закључака је био и тај да се прати ток запошљавања, како у РиТЕ, тако и у Општини и свим јавним установама, те да приоритет имају чланови из борачких категорија.

Наредни састанак је заказан за четвртак за 12 часова, на којем ће се донијети конкретни закључци и о запошљавању преосталих чланова породица погинулих, а то би, како је данас речено, требало бити завршено до краја године.

На такмичењу из соло пјевања награђене Јелена Тепавчевић и Бојана Радмиловић из Гацка

Јелена Тепавчевић и Бојана Радмиловић из Гацка, ученице соло пјевања у ОМШ „Свети Роман Мелод“, протеклог викенда освојиле су двије награде на 26. Републичком такмичењу музичких школа Републике Српске које је одржано у Приједору.

Бојана и ученица из Невесиња Антонела Пејичић, према оцјени жирија, освојиле су друге награде, а Јелена је добила трећу награду.  Све три су ученице првог разреда соло пјевања Музичке школе „Свети Роман Мелод“.

Наставница код које похађају соло пјевање, Јелена Чамур, каже да је то највеће такмичење тог типа, које обухвата све музичке школе у Републици Српској. Одазвало се преко 400 такмичара из различитих дисциплина, од којих је једна била соло пјевање.

„Конкуренција је била прилично јака. Десет ученика се такмичило у предкатегорији. Задовољна сам квалитетом рада својих ученика, које су током цијеле године вриједно радиле како би отишле на ово такмичење и оствариле запажен резултат“, каже Чамур.

Задовољство не крију ни ученице из Гацка, Бојана и Јелена, које кажу да је велика част бити дио оваквог престижног такмичења. Труд и рад се исплатио током припреме на интерним часовима.

Наставница Чамур истиче да је ово такмичење изузетно значајно за Министарство просвјете и културе РС, те да је такмичење посјетила и отворила помоћник министра за културу, Тања Ђаковић.

ОБО Гацко: Обавјештење о одржавању Изборне скупштине у Надинићима и Фојници

У недељу, 07.априла, одржаће се Изборна скупштина борачке организације Мјесног одбора НАДИНИЋИ, у просторијама Основне школе у  Надинићима, са почетком у 12 часова.

Истог дана (недеља), одржаће се Изборна скупштина борачке организације Мјесног одбора ФОЈНИЦА, у просторијама основне школе у Фојници, са почетком у 14,00 часова.

Из Борачке организације Гацко позивамо борце, ратне војне инвалиде и чланове породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, да се одазову и присуствују Изборним скупштинама у својим мјесним одборима.