На такмичењу из соло пјевања награђене Јелена Тепавчевић и Бојана Радмиловић из Гацка

Јелена Тепавчевић и Бојана Радмиловић из Гацка, ученице соло пјевања у ОМШ “Свети Роман Мелод”, протеклог викенда освојиле су двије награде на 26. Републичком такмичењу музичких школа Републике Српске које је одржано у Приједору.

Бојана и ученица из Невесиња Антонела Пејичић, према оцјени жирија, освојиле су друге награде, а Јелена је добила трећу награду.  Све три су ученице првог разреда соло пјевања Музичке школе “Свети Роман Мелод”.

Наставница код које похађају соло пјевање, Јелена Чамур, каже да је то највеће такмичење тог типа, које обухвата све музичке школе у Републици Српској. Одазвало се преко 400 такмичара из различитих дисциплина, од којих је једна била соло пјевање.

“Конкуренција је била прилично јака. Десет ученика се такмичило у предкатегорији. Задовољна сам квалитетом рада својих ученика, које су током цијеле године вриједно радиле како би отишле на ово такмичење и оствариле запажен резултат”, каже Чамур.

Задовољство не крију ни ученице из Гацка, Бојана и Јелена, које кажу да је велика част бити дио оваквог престижног такмичења. Труд и рад се исплатио током припреме на интерним часовима.

Наставница Чамур истиче да је ово такмичење изузетно значајно за Министарство просвјете и културе РС, те да је такмичење посјетила и отворила помоћник министра за културу, Тања Ђаковић.

Подијелите вијест