Одржан састанак у вези са запошљавањем чланова породица погинулих бораца

У кабинету предсједника СО Гацко данас је у присуству представника Општине, Борачке организације, Рудника и Термоелектране и политичких партија, одржан скупштински колегиј у проширеном саставу, у вези са ријешавањем питања запошљавања чланова породица погинулих бораца.

Према ријечима предсједника Борачке организације, Слободана Илића, у питању је 13 незапослених лица из ових категорија. Јединствени са ставом да овај проблем што прије треба ријешити били су сви данас присутни, па је донесено и низ закључака, који, како је истакнуто, неће остати мртво слово на папиру.

Замјеник начелника, Радоица Антуновић, изнио је став Општине по којем је локална управа, рачунајући и јавне установе чији је оснивач, у овом моменту у могућности да запосли четворо дјеце из ове категорије, водећи рачуна о профилу и стручној спреми. Овај број би могао да буде и већи, уколико Министарство финансија одобри већа средства за лична примања, о чему ће се у наредном периоду предузети одговарајуће активности.

Извршни директор за организационе и правне послове у РиТЕ Гацко, Огњен Куљић, истакао је да ће ово предузеће као и у претходном периоду, подржати ову иницијативу. Закључено је да се до краја капиталног ремонта РиТЕ запосли најмање троје чланова породица из ових категорија. Договорено је да се у међувремену одрже додатни састанци са представницима овог предузећа, те да се потражи могућност да се број дјеце које РиТЕ може запослити, прошири на више од три. Такође, договорено је да се од директора Електропривреде тражи скидање мораторијума за запошљавање.

Један од закључака је био и тај да се прати ток запошљавања, како у РиТЕ, тако и у Општини и свим јавним установама, те да приоритет имају чланови из борачких категорија.

Наредни састанак је заказан за четвртак за 12 часова, на којем ће се донијети конкретни закључци и о запошљавању преосталих чланова породица погинулих, а то би, како је данас речено, требало бити завршено до краја године.

Подијелите вијест