Održan sastanak u vezi sa zapošljavanjem članova porodica poginulih boraca

U kabinetu predsjednika SO Gacko danas je u prisustvu predstavnika Opštine, Boračke organizacije, Rudnika i Termoelektrane i političkih partija, održan skupštinski kolegij u proširenom sastavu, u vezi sa riješavanjem pitanja zapošljavanja članova porodica poginulih boraca.

Prema riječima predsjednika Boračke organizacije, Slobodana Ilića, u pitanju je 13 nezaposlenih lica iz ovih kategorija. Jedinstveni sa stavom da ovaj problem što prije treba riješiti bili su svi danas prisutni, pa je doneseno i niz zaključaka, koji, kako je istaknuto, neće ostati mrtvo slovo na papiru.

Zamjenik načelnika, Radoica Antunović, iznio je stav Opštine po kojem je lokalna uprava, računajući i javne ustanove čiji je osnivač, u ovom momentu u mogućnosti da zaposli četvoro djece iz ove kategorije, vodeći računa o profilu i stručnoj spremi. Ovaj broj bi mogao da bude i veći, ukoliko Ministarstvo finansija odobri veća sredstva za lična primanja, o čemu će se u narednom periodu preduzeti odgovarajuće aktivnosti.

Izvršni direktor za organizacione i pravne poslove u RiTE Gacko, Ognjen Kuljić, istakao je da će ovo preduzeće kao i u prethodnom periodu, podržati ovu inicijativu. Zaključeno je da se do kraja kapitalnog remonta RiTE zaposli najmanje troje članova porodica iz ovih kategorija. Dogovoreno je da se u međuvremenu održe dodatni sastanci sa predstavnicima ovog preduzeća, te da se potraži mogućnost da se broj djece koje RiTE može zaposliti, proširi na više od tri. Takođe, dogovoreno je da se od direktora Elektroprivrede traži skidanje moratorijuma za zapošljavanje.

Jedan od zaključaka je bio i taj da se prati tok zapošljavanja, kako u RiTE, tako i u Opštini i svim javnim ustanovama, te da prioritet imaju članovi iz boračkih kategorija.

Naredni sastanak je zakazan za četvrtak za 12 časova, na kojem će se donijeti konkretni zaključci i o zapošljavanju preostalih članova porodica poginulih, a to bi, kako je danas rečeno, trebalo biti završeno do kraja godine.

Podijelite vijest