“Zdravo tijelo, vedar duh” – Obilježena Nedjelja djeteta

Pod sloganom “Zdravo tijelo, vedar duh”, i ove godine u prvoj sedmici oktobra obilježena je Dječija nedjelja. Tim povodom u Javnoj ustanovi “Dječiji vrtić” Gacko, ali i u Centru za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“, protekla sedmica je bila ispunjena nizom aktivnosti.

Bila je ovo prilika da se se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava.

„Imali smo niz aktivnosti – od razgovora o pravima djeteta, preko takmičarski igara, predstave pozirišnog glumca iz Trebinja Velibora Đorđića, pa sve do interne priredbe kojom smo zaokružili ovu sedmicu. Priredba je bila i prilika da našim novim drugarima u vrtiću poželimo dobrodošlicu. Sve vrtićke grupe imale su svoje aktivnosti, kao i grupe produženog boravka. Djeca su uživala ali i svi mi koji radimo sa njima“, ističu u ovoj ustanovi, naglašavajući da ne zaboravljaju i njihove obaveze.

Internim druženjem sa korisnicima dnevnih usluga kroz igre bez granica, Nedjelja djeteta obilježena je i u Centru za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“. Bezbrižnost i razigranost krasile su korisnike Dnevnog centra.

„Cilj ove, kao i svih drugih aktivnosti koje se provode u Dnevnom centru jeste upravo to – izmamiti osmijeh na lice i učiniti mali korak kako bi se osobe sa invaliditetom osjećale ispunjene, zadovoljne i kao ravnopravni članovi društvene zajednice“, kažu u ovom centru.

Korisnici Dnevnog centra nam i ovom prilikom poručuju da su tu, da postoje i da je odgovornost i obaveza svih nas da ne dozvolimo da žive pored nas, već sa nama.

Podijelite vijest