“Здраво тијело, ведар дух” – Обиљежена Недјеља дјетета

Под слоганом “Здраво тијело, ведар дух”, и ове године у првој седмици октобра обиљежена је Дјечија недјеља. Тим поводом у Јавној установи “Дјечији вртић” Гацко, али и у Центру за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“, протекла седмица је била испуњена низом активности.

Била је ово прилика да се се укаже јавности на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права.

„Имали смо низ активности – од разговора о правима дјетета, преко такмичарски игара, представе позиришног глумца из Требиња Велибора Ђорђића, па све до интерне приредбе којом смо заокружили ову седмицу. Приредба је била и прилика да нашим новим другарима у вртићу пожелимо добродошлицу. Све вртићке групе имале су своје активности, као и групе продуженог боравка. Дјеца су уживала али и сви ми који радимо са њима“, истичу у овој установи, наглашавајући да не заборављају и њихове обавезе.

Интерним дружењем са корисницима дневних услуга кроз игре без граница, Недјеља дјетета обиљежена је и у Центру за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“. Безбрижност и разиграност красиле су кориснике Дневног центра.

„Циљ ове, као и свих других активности које се проводе у Дневном центру јесте управо то – измамити осмијех на лице и учинити мали корак како би се особе са инвалидитетом осјећале испуњене, задовољне и као равноправни чланови друштвене заједнице“, кажу у овом центру.

Корисници Дневног центра нам и овом приликом поручују да су ту, да постоје и да је одговорност и обавеза свих нас да не дозволимо да живе поред нас, већ са нама.

Подијелите вијест