“Zajedno možemo sve” – Dječiji vrtić u obilježavanju “Dječije nedelje”

“Zajedno možemo sve”, ovogodišnji je slogan Međunarodne tradicionalne manifestacije “Dječija nedelja”, koja se obilježava od 4. do 10. oktobra.

Javna predškolska ustanova “Dječiji vrtić” iz naše opštine, obilježavanje nedjelje značajne za svako dijete počela je simboličnom šetnjom ulicama, a mališani su nosili transparente sa jasno naglašenim dječijim pravima.

Sedmica koja je pred nama u ovoj ustanovi biće u znaku pomenute manifestacije, a kako su nam potvrdili, planiraju organizovati niz drugih aktivnosti.

“U toku sedmice, djeca će imati predstavu o Dječijim pravima, ali i obavezama, u izvođenju glumca Velibora Đorđića. Ono na šta smo stavili poseban akcenat jeste da naša djeca od malih nogu nauče da postoje razlike među njima i da postoje djeca koja se bore sa opakim bolestima kojima je potrebna pomoć. U vezi sa tim, naši mališani su prikupili poklone za djecu koja borave u roditeljskoj kući “Iskra”. Najdublje divljenje upravo zaslužuju takva djeca koja su tijelima slabašna, ali su duhom iznad svih nas”, kazala je direktor vrtića, Nedeljka Dostinić.

Narednih dana, sve vrtićke grupe imaće aktivnosti u svojim igraonicama, u vezi sa obilježavanjem ove tradicionalne manifestacije.

Podijelite vijest