“Заједно можемо све” – Дјечији вртић у обиљежавању “Дјечије недеље”

“Заједно можемо све”, овогодишњи је слоган Међународне традиционалне манифестације “Дјечија недеља”, која се обиљежава од 4. до 10. октобра.

Јавна предшколска установа “Дјечији вртић” из наше општине, обиљежавање недјеље значајне за свако дијете почела је симболичном шетњом улицама, а малишани су носили транспаренте са јасно наглашеним дјечијим правима.

Седмица која је пред нама у овој установи биће у знаку поменуте манифестације, а како су нам потврдили, планирају организовати низ других активности.

“У току седмице, дјеца ће имати представу о Дјечијим правима, али и обавезама, у извођењу глумца Велибора Ђорђића. Оно на шта смо ставили посебан акценат јесте да наша дјеца од малих ногу науче да постоје разлике међу њима и да постоје дјеца која се боре са опаким болестима којима је потребна помоћ. У вези са тим, наши малишани су прикупили поклоне за дјецу која бораве у родитељској кући “Искра”. Најдубље дивљење управо заслужују таква дјеца која су тијелима слабашна, али су духом изнад свих нас”, казала је директор вртића, Недељка Достинић.

Наредних дана, све вртићке групе имаће активности у својим играоницама, у вези са обиљежавањем ове традиционалне манифестације.

Подијелите вијест