Uručena novčana pomoć radnicima koji su tokom virusa korona ostali bez posla

Zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović, danas je uručio novčanu pomoć od po 300 KM za 23 radnika sa područja opštine, koji su tokom epidemije virusa korona ostali bez posla. Ukupna sredstva od 6.900,00 KM obezbijeđena su iz opštinskog budžeta ali i pomoći koju je u ove svrhe obezbijedio Klub Gačana iz Beograda.

„Danas smo uručili novčana sredstva za 23 osobe koje su ostale bez posla, u periodu od 15. marta pa da sve do prije mjesec dana kada smo pravili presjek zajedno sa Zavodom za zapošljavanje. U ovoj akciji zajedno sa Opštinom učestvovao je i Klub Gačana iz Beograda koji je obezbijedio 3.800,00 KM, dok je ostatak sredstava izdvojen iz Budžeta opštine“, rekao je Antunović.

Za razliku od drugih opština, situacija po pitanju uticaja aktuelnog virusa na privredu pa samim tim i zapošljavanje u našoj opštini je donekle bolja, ali nije zanemarljiva, dodao je Antunović. Najavio je da će i u narednom periodu Opština Gacko planirati sredstva za ove namjene, kako u vidu pomoći onima koji su ostali bez posla, tako i pomoć našim privrednicima kako bi mogli da posluju.

“Opština Gacko je ranije svima onima koji su u jeku korone odlukama lokalnog Kriznog štaba imali zabranu rada, obezbijedila nadoknadu bruto plate za mjesece koji nisu radili”, podsjetio je Antunović.

Istakao je da će posebnom odlukom Načelnika opštine Gacko biti refundirana komunalna taksa svima koji su prije zabrane rada izvršili uplatu, a , kako je rekao, biće planirana i dodatna sredstva namijenjena u svrhe zapošljavanja.

Svi koji donirana novčana sredstva nisu bili u prilici preuzeti danas, mogu to učiniti narednih dana u kancelariji računovodstva Opštine Gacko, broj 27 (treći sprat).

Podijelite vijest