Уручена новчана помоћ радницима који су током вируса корона остали без посла

Замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић, данас је уручио новчану помоћ од по 300 КМ за 23 радника са подручја општине, који су током епидемије вируса корона остали без посла. Укупна средства од 6.900,00 КМ обезбијеђена су из општинског буџета али и помоћи коју је у ове сврхе обезбиједио Клуб Гачана из Београда.

„Данас смо уручили новчана средства за 23 особе које су остале без посла, у периоду од 15. марта па да све до прије мјесец дана када смо правили пресјек заједно са Заводом за запошљавање. У овој акцији заједно са Општином учествовао је и Клуб Гачана из Београда који је обезбиједио 3.800,00 КМ, док је остатак средстава издвојен из Буџета општине“, рекао је Антуновић.

За разлику од других општина, ситуација по питању утицаја актуелног вируса на привреду па самим тим и запошљавање у нашој општини је донекле боља, али није занемарљива, додао је Антуновић. Најавио је да ће и у наредном периоду Општина Гацко планирати средства за ове намјене, како у виду помоћи онима који су остали без посла, тако и помоћ нашим привредницима како би могли да послују.

“Општина Гацко је раније свима онима који су у јеку короне одлукама локалног Кризног штаба имали забрану рада, обезбиједила надокнаду бруто плате за мјесеце који нису радили”, подсјетио је Антуновић.

Истакао је да ће посебном одлуком Начелника општине Гацко бити рефундирана комунална такса свима који су прије забране рада извршили уплату, а , како је рекао, биће планирана и додатна средства намијењена у сврхе запошљавања.

Сви који донирана новчана средства нису били у прилици преузети данас, могу то учинити наредних дана у канцеларији рачуноводства Општине Гацко, број 27 (трећи спрат).

Подијелите вијест