Udruženje „Rastimo zajedno“: Poziv na seminar „Inkluzija djece kroz sportske aktivnosti”

Udruženje roditelja i prijatelja djece sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“, u ponedeljak i utorak, 29. februara i 01. marta 2016. godine, organizuje seminar na temu „Inkluzija djece kroz sportske aktivnosti“. Seminar se organizuje u okviru projekta „Pruži mi šansu“, koji provodi Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ i NVO “Specijalna olompijada” Crne Gore.

Cilj seminara je obezbijediti prostor za neformalno učenje koje je važno za izgradnju kapaciteta i poboljšanja sportskih programa za osobe sa intelektualnim poteškoćama u razvoju.

Neke od tema seminara biće: Osnove sporta, značaj porodice u razvoju mladih sportista i promovisanje jednakosti osoba sa intelektualnim smetnjama i teškoćama u razvoju.

Navedene aktivnosti, između ostalog, imaju za cilj podizanja svijesti svih građana i institucija o sportu, kao sredstvu za doprinos boljem učešću i socijalnoj inkluziji osoba sa intelektualnim smetnjama i teškoćama.

Seminar će biti održan u UR „Planinka“ Gacko, sa početkom u 09:00 sati. Predavač na seminaru biće Kada Delić-Selimović, doktor sportskih nauka i tehnički direktor Specijalne olimpijade BiH.

Pozivaju se predstavnici škola, vrtića, Dnevnih centara/boravaka, Doma zdravlja, sportskih klubova, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, predstavnici lokalne samouprave, volonteri i članovi Udruženja „Rastimo zajedno“ kao i svi zainteresovani pojedinci, koji će imati priliku da se upoznaju sa novim vještinama i tehnikama kroz dvodnevne edukativne i praktične radionice.

Podijelite vijest