Удружење „Растимо заједно“: Позив на семинар „Инклузија дјеце кроз спортске активности”

Удружење родитеља и пријатеља дјеце са посебним потребама „Растимо заједно“, у понедељак и уторак, 29. фебруара и 01. марта 2016. године, организује семинар на тему „Инклузија дјеце кроз спортске активности“. Семинар се организује у оквиру пројекта „Пружи ми шансу“, који проводи Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ и НВО “Специјална оломпијада” Црне Горе.

Циљ семинара је обезбиједити простор за неформално учење које је важно за изградњу капацитета и побољшања спортских програма за особе са интелектуалним потешкоћама у развоју.

Неке од тема семинара биће: Основе спорта, значај породице у развоју младих спортиста и промовисање једнакости особа са интелектуалним сметњама и тешкоћама у развоју.

Наведене активности, између осталог, имају за циљ подизања свијести свих грађана и институција о спорту, као средству за допринос бољем учешћу и социјалној инклузији особа са интелектуалним сметњама и тешкоћама.

Семинар ће бити одржан у УР „Планинка“ Гацко, са почетком у 09:00 сати. Предавач на семинару биће Када Делић-Селимовић, доктор спортских наука и технички директор Специјалне олимпијаде БиХ.

Позивају се представници школа, вртића, Дневних центара/боравака, Дома здравља, спортских клубова, Црвеног крста, Центра за социјални рад, представници локалне самоуправе, волонтери и чланови Удружења „Растимо заједно“ као и сви заинтересовани појединци, који ће имати прилику да се упознају са новим вјештинама и техникама кроз дводневне едукативне и практичне радионице.

Подијелите вијест