U toku revitalizacija sistema centralnog grijanja u Domu zdravlja

U toku je revitalizacija sistema centralnog grijanja u Domu zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ Gacko. Ona obuhvata projektovanje, građevinske radove na adaptaciji jedne od postojećih pomoćnih prostorija u prostor kotlovnice, izgradnju dimnjaka, mašinske i elektro radove u novoj kotlovnici i izradu toplovoda između postojeće i nove kotlovnice, a sve po sistemu „ključ u ruke“.

Prema riječima direktora Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“, Nevene Miljković Mandić, radovi su počeli 14. septembra, a planirani završetak radova je početak novembra.

“Urađena je demontaža starih dotrajalih kotlova sa pripadajućim cijevnim sistemom, demontaža starih dimnjaka i dotrajalih pumpi, defektaža zidova, podova i plafona u kotlovnici i izvršena je priprema za montažu novih kotlova. Takođe, montirani su kotlovi, pumpe i cijevni sistem, kao i radijatori u prostorijama gdje ih do sad nije bilo”, rekla je Miljković Mandić.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković, potvrdio je da su dosadašnji radovi izvedeni prema planu.

„Po mišljenju nadzornog organa, dosadašnji radovi na revitalizaciji sistema centralnog grijanja izvedeni su kvalitetno. Očekujemo da će ovu zimu naši radnici u Domu zdravlja, koji se u ovim danima suočavaju sa koronom, raditi u mnogo boljim uslovima i toplim prostorijama“, istakao je Milinković.

Procijenjena vrijednost radova je 100.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Opštine Gacko.

Izvođač radova je “Grijanje invest” Pale.

Podijelite vijest