У току ревитализација система централног гријања у Дому здравља

У току је ревитализација система централног гријања у Дому здравља „Проф. др Саво Бумбић“ Гацко. Она обухвата пројектовање, грађевинске радове на адаптацији једне од постојећих помоћних просторија у простор котловнице, изградњу димњака, машинске и електро радове у новој котловници и израду топловода између постојеће и нове котловнице, а све по систему „кључ у руке“.

Према ријечима директора Дома здравља „Проф. др Саво Бумбић“, Невене Миљковић Мандић, радови су почели 14. септембра, а планирани завршетак радова је почетак новембра.

“Урађена је демонтажа старих дотрајалих котлова са припадајућим цијевним системом, демонтажа старих димњака и дотрајалих пумпи, дефектажа зидова, подова и плафона у котловници и извршена је припрема за монтажу нових котлова. Такође, монтирани су котлови, пумпе и цијевни систем, као и радијатори у просторијама гдје их до сад није било”, рекла је Миљковић Мандић.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, потврдио је да су досадашњи радови изведени према плану.

„По мишљењу надзорног органа, досадашњи радови на ревитализацији система централног гријања изведени су квалитетно. Очекујемо да ће ову зиму наши радници у Дому здравља, који се у овим данима суочавају са короном, радити у много бољим условима и топлим просторијама“, истакао је Милинковић.

Процијењена вриједност радова је 100.000 КМ, а средства су обезбијеђена из буџета Општине Гацко.

Извођач радова је “Гријање инвест” Пале.

Подијелите вијест