Trim staza bogatija za teretanu na otvorenom (video)

Trim stazu u borovini svakodnevno posjećuju sportisti ali i rekreativci, a od sada to će biti još češće jer je urađena teretana na otvorenom, pa svi koji se tu nađu, u pravoj idiličnoj oazi mira mogu da uživaju ali i kvalitetno da treniraju.

Ovi sadržaji idealni su za bazične pripreme sportista kao i opštih motoričkih sposobnosti djece. Jednostavno, upotpunjen je sadržaj koji je ovdje nedostajao, kažu nam iz Udruženja “Ljubitelji prirode” iz našeg grada, a ovo sve počelo je prije tri godine.

Volonterizam, entuzijazam i ljubav prema prirodi su ključne riječi koje su dovele do realizacije ovoga projekta, saglasni su, a sve u cilju potpunog i kvalitetnog sadržaja za sve uzraste naših sugrađana.

“Trim staza je poligon psiho – fizičke aktivnosti zasnovan na hodaju, trčanju, gimnastici, vježbama oblikovanja, dostupnim vježbama na spravama i drugim aktivnostima u prirodi. To je poligon masovnog upražnjavanja sporta i rekreacije. Veoma korisna u cilju opšte zabave, kako djece tako i odraslih. Idealna za sticanje i održavanje tjelesnih sposobnosti. Sprave koje smo uradili su paralelni balvani, prepone, klupa za trbušne mišiće, kose merdevine, kosa greda, horizontalna greda i cik-cak greda. Ispred svake sprave su postavljene i table sa nazivom sprave. U planu imamo i da postavimo još neke dječije sadržaje, vratilo, razboj, vreću za boks”, rekao je Milan Gutović, član Udruženja “Ljubitelji prirode”.

Razumijevanje za nastavak ovoga, za sve važnog projekta, dalo je i novo rukovodstvo Opštine.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim prethodnom i sadašnjem opštinskom rukovodstvu na podršci kao i Sindikatu RiTE Gacko i naravno mojim kolegama iz KSC, kao i svim drugim volonterima koji su dali doprinos u realizaciji, a bilo ih je mnogo. Slavenko Adžić bio je tu svaki dan sa nama i još mnogo njih koji su dio svog slobodnog vremena odvojili za teretanu na otvorenom”, rekao je Gutović.

Goran Savić, član Ljubitelja prirode, takođe naglašava veliki značaj urađenog. Poručuje, trim staza je sa ovim dobila upotpunjen je sadržaj koji je nedostajao.

“Osim ovih, u planu su i dječiji sadržaji, sve to računamo da ćemo kompletirati do kraja ove godine. Osim toga, projekat je počeo 2018. godine. Mi smo ovo kao Udruženje “Ljubitelji prirode” prepoznali kao važnu sportsko – rekreativnu aktivnost. Ovim putem bi zahvalili Opštini koja je učestvovala i Sindikatu RiTE Gacko” kazao je Savić.

On poručuju da su razmišljaju i “Donju Borovinu” da prebace u jedan vid pješačke staze i da je označe, te da se napravi veliki krug od 5 kilometara kvalitetne staze za hodanje ili trčanje.

Amaterskim video zapisima, u kojima vježbaju odbojkaš Danilo Vuković i košarkaš Jovan Ivković, donosimo vam dio sadržaja, a za potpuni užitak preporučujemo da trim stazu lično posjetite i sami probate neku od postavljenih rekvizita.

Podijelite vijest