Трим стаза богатија за теретану на отвореном (видео)

Трим стазу у боровини свакодневно посјећују спортисти али и рекреативци, a од сада то ће бити још чешће јер је урађена теретана на отвореном, па сви који се ту нађу, у правој идиличној оази мира могу да уживају али и квалитетно да тренирају.

Ови садржаји идеални су за базичне припреме спортиста као и општих моторичких способности дјеце. Једноставно, употпуњен је садржај који је овдје недостајао, кажу нам из Удружења “Љубитељи природе” из нашег града, а ово све почело је прије три године.

Волонтеризам, ентузијазам и љубав према природи су кључне ријечи које су довеле до реализације овога пројекта, сагласни су, а све у циљу потпуног и квалитетног садржаја за све узрасте наших суграђана.

“Трим стаза је полигон психо – физичке активности заснован на ходају, трчању, гимнастици, вјежбама обликовања, доступним вјежбама на справама и другим активностима у природи. То је полигон масовног упражњавања спорта и рекреације. Веома корисна у циљу опште забаве, како дјеце тако и одраслих. Идеална за стицање и одржавање тјелесних способности. Справе које смо урадили су паралелни балвани, препоне, клупа за трбушне мишиће, косе мердевине, коса греда, хоризонтална греда и цик-цак греда. Испред сваке справе су постављене и табле са називом справе. У плану имамо и да поставимо још неке дјечије садржаје, вратило, разбој, врећу за бокс”, рекао је Милан Гутовић, члан Удружења “Љубитељи природе”.

Разумијевање за наставак овога, за све важног пројекта, дало је и ново руководство Општине.

“Користим ову прилику да се захвалим претходном и садашњем општинском руководству на подршци као и Синдикату РиТЕ Гацко и наравно мојим колегама из КСЦ, као и свим другим волонтерима који су дали допринос у реализацији, а било их је много. Славенко Аџић био је ту сваки дан са нама и још много њих који су дио свог слободног времена одвојили за теретану на отвореном”, рекао је Гутовић.

Горан Савић, члан Љубитеља природе, такође наглашава велики значај урађеног. Поручује, трим стаза је са овим добила употпуњен је садржај који је недостајао.

“Осим ових, у плану су и дјечији садржаји, све то рачунамо да ћемо комплетирати до краја ове године. Осим тога, пројекат је почео 2018. године. Ми смо ово као Удружење “Љубитељи природе” препознали као важну спортско – рекреативну активност. Овим путем би захвалили Општини која је учествовала и Синдикату РиТЕ Гацко” казао је Савић.

Он поручују да су размишљају и “Доњу Боровину” да пребаце у један вид пјешачке стазе и да је означе, те да се направи велики круг од 5 километара квалитетне стазе за ходање или трчање.

Аматерским видео записима, у којима вјежбају одбојкаш Данило Вуковић и кошаркаш Јован Ивковић, доносимо вам дио садржаја, а за потпуни ужитак препоручујемо да трим стазу лично посјетите и сами пробате неку од постављених реквизита.

Подијелите вијест