Stručno-operativni tim za Kovid-19: Epidemiološka situacija u Gacku zabrinjavajuća

Danas u 8 časova, u kabinetu načelnika opštine, održana je sjednica Stručno-operativnog tima za Kovid-19.

Epidemiološka situacija u Gacku opet je zabrinjavajuća. Raste broj zaraženih, testiranih i lica koja su pod temperaturom.  

Kako je potvrdila direktor Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“, Nevena Miljković Mandić situacija je složena, a medicinski radnici su umorni. „U zadnjih pet dana 31 osoba je testirana, od toga su 22 pozitivne. Čekaju se rezultati za 29 lica koja su sinoć testirana. Hospitalizovana su još 3 pacijenta, a smještaj u bolnicu je jako teško organizovati“, istakla je Miljković Mandić.

Na današnjoj sjednici doneseni su sledeći Zaključci:

  1. Sve mjere propisane Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od 21. 03. da se dosledno primijenjuju;
  2. Pojačan rad inspekcijskih organa i pripadnika MUP-a nastaviti i u narednom periodu;
  3. Ugostiteljski objekti koji vrše usluge hrane i pića mogu vršiti usluge dostave, kao i šaltersku prodaju bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred objekta u vremenu od 06 do 21 čas.
  4. Zbog trenutne epidemiološke situacije apeluje se na građane da na saučešće ne odlaze porodično, a da se sahrane obavljaju u prisustvu što manjeg broja lica;
  5. Apeluje se na sve privredne subjekte i građane da se pridržavaju mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije;
  6. Nepoštovanje mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije biće sankcionisano u skladu sa zakonom o zaštiti i spasavanju stanovništva od zaraznih bolesti i Zakonom o javnom redu i miru.
Podijelite vijest