Стручно-оперативни тим за Ковид-19: Епидемиолошка ситуација у Гацку забрињавајућа

Данас у 8 часова, у кабинету начелника општине, одржанa је сједницa Стручно-оперативног тима за Ковид-19.

Епидемиолошка ситуација у Гацку опет је забрињавајућа. Расте број заражених, тестираних и лица која су под температуром.  

Како je потврдила директор Дома здравља „Проф. др Саво Бумбић“, Невена Миљковић Мандић ситуација је сложена, а медицински радници су уморни. „У задњих пет дана 31 особа је тестирана, од тога су 22 позитивне. Чекају се резултати за 29 лица која су синоћ тестирана. Хоспитализована су још 3 пацијента, а смјештај у болницу је јако тешко организовати“, истакла је Миљковић Мандић.

На данашњој сједници донесени су следећи Закључци:

  1. Све мјере прописане Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације од 21. 03. да се доследно примијењују;
  2. Појачан рад инспекцијских органа и припадника МУП-а наставити и у наредном периоду;
  3. Угоститељски објекти који врше услуге хране и пића могу вршити услуге доставе, као и шалтерску продају без могућности конзумирања унутар и испред објекта у времену од 06 до 21 час.
  4. Због тренутне епидемиолошке ситуације апелује се на грађане да на саучешће не одлазе породично, а да се сахране обављају у присуству што мањег броја лица;
  5. Апелује се на све привредне субјекте и грађане да се придржавају мјера прописаних Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације;
  6. Непоштовање мјера прописаних Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације биће санкционисано у складу са законом о заштити и спасавању становништва од заразних болести и Законом о јавном реду и миру.
Подијелите вијест