Strijelci Mladosti ekipno treći na finalu KUP BiH

Na finalu Kupa BiH u seniorskoj kategoriji, koje je održano po zvaničnom Kalendaru takmičenja Streljačkog saveza BiH u Visokom, u nedelju 11. novembra, učestvovalo je 13 streljačkih klubova, koji rade po Međunarodnom programu streljaštva.

Finale se radi u disciplini standardna vazdušna puška i pištolj u seniorskoj kategoriji u obje konkurencije, muškoj i ženskoj.

Za SK „Mladost“ iz Gacka, u disciplini vazdušna puška, za pojedinačne plasmane gađali su Ivan Slijepčević 538, 6 i Stefan Aškrabić 511,3 pogođena kruga.

Za ekipu SK „Mladost“ iz Gacka, u disciplini vazdušni pištolj u kategoriji seniora, za ekipni i pojedinačne plasmane, gađali su Ivan Slijepčević 535 krugova, Stefan Aškrabić 514 i Momir Vuković 556 pogođenih krugova. Ekipno su zauzeli treće mjesto sa 1605 pogođenih krugova i našli se iza prve ekipe SK „Geofon“ iz Teslića i druge SK „Sarajevo“ iz Sarajeva.

U pojedinačnom plasmanu do medalje je stigao Momir Vuković koji je bio treći iza dvojice takmičara iz SK Geofon – prvi je bio Siniša Petković 563 kruga i drugi Nikola Jovičić 558 pogođenih krugova.

Ovo takmičenje je bodovano i kao zaostalo kolo Premijer lige BiH za juniore i seniore. Za ekipu naših juniora u disciplini vazdušni pištolj uz Ivana Slijepčevića i Stefana Aškrabića je gađao i Miloš Šušić sa 370 pogođenih krugova.

Finalno peto kolo Premijer lige BiH za kategorije juniora i seniora u obje konkurencije (muškoj i ženskoj) na programu je 16. decembra u Zenici.

Podijelite vijest