Стријелци Младости екипно трећи на финалу КУП БиХ

На финалу Купа БиХ у сениорској категорији, које је одржано по званичном Календару такмичења Стрељачког савеза БиХ у Високом, у недељу 11. новембра, учествовало је 13 стрељачких клубова, који раде по Међународном програму стрељаштва.

Финале се ради у дисциплини стандардна ваздушна пушка и пиштољ у сениорској категорији у обје конкуренције, мушкој и женској.

За СК „Младост“ из Гацка, у дисциплини ваздушна пушка, за појединачне пласмане гађали су Иван Слијепчевић 538, 6 и Стефан Ашкрабић 511,3 погођена круга.

За екипу СК „Младост“ из Гацка, у дисциплини ваздушни пиштољ у категорији сениора, за екипни и појединачне пласмане, гађали су Иван Слијепчевић 535 кругова, Стефан Ашкрабић 514 и Момир Вуковић 556 погођених кругова. Екипно су заузели треће мјесто са 1605 погођених кругова и нашли се иза прве екипе СК „Геофон“ из Теслића и друге СК „Сарајево“ из Сарајева.

У појединачном пласману до медаље је стигао Момир Вуковић који је био трећи иза двојице такмичара из СК Геофон – први је био Синиша Петковић 563 круга и други Никола Јовичић 558 погођених кругова.

Ово такмичење је бодовано и као заостало коло Премијер лиге БиХ за јуниоре и сениоре. За екипу наших јуниора у дисциплини ваздушни пиштољ уз Ивана Слијепчевића и Стефана Ашкрабића је гађао и Милош Шушић са 370 погођених кругова.

Финално пето коло Премијер лиге БиХ за категорије јуниора и сениора у обје конкуренције (мушкој и женској) на програму је 16. децембра у Зеници.

Подијелите вијест