Streljaštvo: Prvenstvo pionira RS 2017

Na Prvenstvu pionira RS, koje je održano u nedelju 15. oktobra u Sokocu, nastupili su klubovi RS koji sa mlađim kategorijama rade domaći program streljaštva. Na Prvenstvu sa svojim takmičarima učestvovali su SK „Mladost“ iz Gacka, SK „Geofon“ iz Teslića, SK „Panteri“ iz Bijeljine, SK „Leotar“ iz Trebinja i klub domaćin „Glasinac“ iz Sokoca. 

Gađalo se u disciplini serijska vazdušna puška u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. SK „Mladost“ je nastupio sa ekipama pionira i pionirki u podmlađenom sastavu, sa 3 nova člana.

Pioniri su nastupili u sastavu: Ivan Slijepčević, Stefan Aškrabić i Stefan Glogovac. Ekipno su osvojili pehar i medalje za treće mjesto, sa 360 pogođenih krugova. Najbolje plasiran pojedinačno je bio Ivan Slijepčević sa 153 pogođena kruga, koji je zauzeo 4. mjesto.

Pionirke su ekipno nastupile u sastavu: Tijana Crnogorac, Andrijana Šarović i Andrea Glogovac. Osvojile su 4. mjesto ekipno, a najbolje plasirana je Tijana Crnogorac sa 133 pogođena kruga koja je osvojila bronzanu medalju za treće mjesto u pojedinačnom plasmanu.

Naredni vikend, po zvaničnom kalendaru takmičenja, održava se Finale KUP-a BiH u Zenici.

 

Podijelite vijest