Стрељаштво: Првенство пионира РС 2017

На Првенству пионира РС, које је одржано у недељу 15. октобра у Сокоцу, наступили су клубови РС који са млађим категоријама раде домаћи програм стрељаштва. На Првенству са својим такмичарима учествовали су СК „Младост“ из Гацка, СК „Геофон“ из Теслића, СК „Пантери“ из Бијељине, СК „Леотар“ из Требиња и клуб домаћин „Гласинац“ из Сокоца. 

Гађало се у дисциплини серијска ваздушна пушка у обје конкуренције, мушкој и женској. СК „Младост“ је наступио са екипама пионира и пионирки у подмлађеном саставу, са 3 нова члана.

Пионири су наступили у саставу: Иван Слијепчевић, Стефан Ашкрабић и Стефан Глоговац. Екипно су освојили пехар и медаље за треће мјесто, са 360 погођених кругова. Најбоље пласиран појединачно је био Иван Слијепчевић са 153 погођена круга, који је заузео 4. мјесто.

Пионирке су екипно наступиле у саставу: Тијана Црногорац, Андријана Шаровић и Андреа Глоговац. Освојиле су 4. мјесто екипно, а најбоље пласирана је Тијана Црногорац са 133 погођена круга која је освојила бронзану медаљу за треће мјесто у појединачном пласману.

Наредни викенд, по званичном календару такмичења, одржава се Финале КУП-а БиХ у Зеници.

 

Подијелите вијест