Streljaštvo: Mitrovdanski turnir-finale lige SSI RS 2015

Tradicionalni Mitrovdanski turnir u streljaštvu, osmi po redu, održan je po zvaničnom kalendaru takmičenja SSI RS u Gacku u subotu, 7. novembra. Učestvovali su klubovi RS i to: SK „Orao RVI“ iz Bijeljine, SKI „Borac“ i SKI „Banja Luka“ oba iz Banja Luke, SK „Leotar RVI“ iz Trebinja, SK „Sv. Dimitrije“ iz Nevesinja i domaćin i organizator takmičenja SKI „Gacko“.

Takmičenje je proteklo u lijepom druženju takmičara, fer i sportskoj atmosferi, a postignuti su dobri rezultati. Najuspješniji klub i na Mitrovdanskom turniru i ovom finalnom takmičenju je bio SK „Orao RVI“ iz Bijeljine koji je i najuspješniji klub RS a koji već duže vremena nastupa i na takmičenjima u Ligi Srbije.

Za SKI „Gacko“ su gađali za ekipni i pojedinačne plasmane; Momir Vuković, Momo Pljevaljčić, Vukota Koprivica i Momčilo Krstojević. Ekipno su stigli do pehara i zauzeli 3. mjesto sa pogođenih 859 krugova, a u pojedinačnom plasmanu najbolje se plasirao Momir Vuković koji je osvojio drugo mjesto i srebrnu madalju sa pogođenih 339 krugova.
Delegat SSI RS je bio Neđeljko Mićanović iz Trebinja.

Takmičenje je održano u gradskoj streljani u Gacku na 11 streljačkih mjesta a dobrodošlicu svim gostima poželio je predsjednik kluba Dragan Jeremić. Predsjednik je na kraju takmičarskog dijela dodijelio priznanja svim dobitnicima po plasmanu za Mitrovdanski turnir i za konačne plasmane ovogodišnje lige RS.

Naredni vikend takmičari SK „Mladost“ u disciplini vazdušna puška nastupiće na dva zvanična prvenstva RS, juniorskom i seniorskom koja se po kalendaru takmičenja SS RS održavaju na Sokocu, 15. novembra.

Podijelite vijest