Streljački klub „Mladost“ na Prvenstvu BiH u juniorskoj kategoriji

Prvenstvo BiH 2021 u juniorskoj kategoriji održano je po Međunarodnom programu streljaštva, u nedelju, 31. oktobra u Sarajevu. Nastupile su ekipe i strijelci pojedinačno iz svih streljačkih klubova BiH u disciplinama, vazdušna puška i pištolj za ekipne i pojedinačne plasmane.

Streljački klub „Mladost“ učestvovao je sa dvije ekipe.

Ekipa žene u disciplini vazdušna puška gađale su u sastavu: Tijana Crnogorac – 572,2 kruga, Natalija Gojković – 553,4 kruga i Nataša Koprivica – 530,3 kruga.  Zauzele su šesto mjesto ekipno.

„U disciplini vazdušni pištolj ekipno smo bili najbolji na Prvenstvu ali nije bilo zvaničnog proglašenja, a pojedinačno su sva tri naša pištoljaša, ušla u finale. Ivan Slijepčević je bio najbolji, pogodio je juniorski rekord finala BiH i osvojio zlato, a na opšte iznenađenje Miloš Šušić je bio treći i osvojio bronzanu medalju. Treći član naše ekipe je morao da pozajmi pištolj od kluba domaćina i završio je finale na 6. mjestu. Drugo mjesto je zauzeo strijelac kluba domaćina Husein Kofrc“, kažu u SK „Mladost“.

Konačan plasman naših takmičara izgleda ovako:

  1. Ivan Slijepčević – u osnovnom meču pogodio je 559 krugova, a u finalu 207 krugova NDR.
  2. Miloš Šušić – u osnovnom meču pogodio je 512 krugova, a u finalu 172,4 kruga.
  3. Stefan Aškrabić – u osnovnom meču pogodio je 453 kruga, a u finalu 106,8 krugova.

Sponzor kluba, RiTE Gacko, obezbijedio je prevoz takmičara u Sarajevo.

Naredni vikend, po Kalendaru takmičenja SS BiH, na programu je Finale lige kadeta BiH u Visokom, dok je u Gacku po Kalendaru SSI RS planiran tradicionalni „Mitrovdanski turnir“.

 

 

Podijelite vijest