Стрељачки клуб „Младост“ на Првенству БиХ у јуниорској категорији

Првенство БиХ 2021 у јуниорској категорији одржано је по Међународном програму стрељаштва, у недељу, 31. октобра у Сарајеву. Наступиле су екипе и стријелци појединачно из свих стрељачких клубова БиХ у дисциплинама, ваздушна пушка и пиштољ за екипне и појединачне пласмане.

Стрељачки клуб „Младост“ учествовао је са двије екипе.

Екипа жене у дисциплини ваздушна пушка гађале су у саставу: Тијана Црногорац – 572,2 круга, Наталија Гојковић – 553,4 круга и Наташа Копривица – 530,3 круга.  Заузеле су шесто мјесто екипно.

„У дисциплини ваздушни пиштољ екипно смо били најбољи на Првенству али није било званичног проглашења, а појединачно су сва три наша пиштољаша, ушла у финале. Иван Слијепчевић је био најбољи, погодио је јуниорски рекорд финала БиХ и освојио злато, а на опште изненађење Милош Шушић је био трећи и освојио бронзану медаљу. Трећи члан наше екипе је морао да позајми пиштољ од клуба домаћина и завршио је финале на 6. мјесту. Друго мјесто је заузео стријелац клуба домаћина Хусеин Кофрц“, кажу у СК „Младост“.

Коначан пласман наших такмичара изгледа овако:

  1. Иван Слијепчевић – у основном мечу погодио је 559 кругова, а у финалу 207 кругова НДР.
  2. Милош Шушић – у основном мечу погодио је 512 кругова, а у финалу 172,4 круга.
  3. Стефан Ашкрабић – у основном мечу погодио је 453 круга, а у финалу 106,8 кругова.

Спонзор клуба, РиТЕ Гацко, обезбиједио је превоз такмичара у Сарајево.

Наредни викенд, по Календару такмичења СС БиХ, на програму је Финале лиге кадета БиХ у Високом, док је у Гацку по Календару ССИ РС планиран традиционални „Митровдански турнир“.

 

 

Подијелите вијест