SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko: Gačani uspješni na takmičenjima

U subotu, 26. marta u SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko održano je Regionalno takmičenje iz srpskog jezika, za druge razrede, kao i takmičenja iz mašinske grupe predmeta.

Najbolji uspjeh iz srpskog jezika ostvarila je Jelena Tepavčević, učenica drugog razreda gimnazije, koja se plasirala na drugo mjesto. Njen mentor je profesor Darinka Ivanišević.

Na takmičenju iz predmeta Mehanika učestvovali su učenii prvog i drugog razreda. Prvo mjesto zauzeo je Đorđe Jegdić, drugo Petar Drašković i treće mjesto Nađa Supić. Mentor je profesor Milanka Okiljević.

Na takmičenju iz predmeta Kompjutersko konstruisanje učestvovali su učenici trećih i četvrtih razreda. Prvo mjesto su podijelili Ivana Todić i Stefan Okiljević, a drugo mjesto je bio Nikola Draganić. Mentori učenika su profesori mašinske grupe predmeta Rada Mastilović, Milanka Okiljević, Olga Lažetić, Veronika Milović, Srđan Mandić i Predrag Šupić.

U Trebinju, na Malim olimpijskim igrama, učestvovala je muška košarkaška ekipa SŠC“Pero Slijepčević“ Gacko, koja je osvojila prvo mjesto i samim tim se plasirala na finalni turnir Republike Srpske, koji će se održati 27. i 28. aprila u Banjaluci. Naš učenik Jovan Ivković proglašen je najboljim igračem turnira, a trener košarkaša je profesor Radan Popović.

Podijelite vijest