СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко: Гачани успјешни на такмичењима

У суботу, 26. марта у СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко одржано је Регионално такмичење из српског језика, за друге разреде, као и такмичења из машинске групе предмета.

Најбољи успјех из српског језика остварила је Јелена Тепавчевић, ученица другог разреда гимназије, која се пласирала на друго мјесто. Њен ментор је професор Даринка Иванишевић.

На такмичењу из предмета Механика учествовали су учении првог и другог разреда. Прво мјесто заузео је Ђорђе Јегдић, друго Петар Драшковић и треће мјесто Нађа Супић. Ментор је професор Миланка Окиљевић.

На такмичењу из предмета Компјутерско конструисање учествовали су ученици трећих и четвртих разреда. Прво мјесто су подијелили Ивана Тодић и Стефан Окиљевић, а друго мјесто је био Никола Драганић. Ментори ученика су професори машинске групе предмета Рада Мастиловић, Миланка Окиљевић, Олга Лажетић, Вероника Миловић, Срђан Мандић и Предраг Шупић.

У Требињу, на Малим олимпијским играма, учествовала је мушка кошаркашка екипа СШЦ“Перо Слијепчевић“ Гацко, која је освојила прво мјесто и самим тим се пласирала на финални турнир Републике Српске, који ће се одржати 27. и 28. априла у Бањалуци. Наш ученик Јован Ивковић проглашен је најбољим играчем турнира, а тренер кошаркаша је професор Радан Поповић.

Подијелите вијест