SK „Mladost“: Pioniri i pionirke nastupili na Prvenstvu RS

Strijelci streljačkog kluba „Mladost“ nastupili su u nedelju, 20. septembra u Tesliću, po kalendaru takmičenja SS RS na zvaničnom prvenstvu pionira, u obje konkurencije muškoj i ženskoj.

Na prvenstvu je učestvovalo 8 streljačkih klubova iz Republike Srpske: Trebinja, Gacka, Bijeljine, Sokoca, Ugljevika, Kozarske Dubice, Nevesinja i Teslića sa 40 takmičara, a Gačani su predvođeni Nikolinom Todorović, koja je prvi put samostalno vodila takmičare kao trener i dobro obavila zadatak.

Pionirke Mladosti, su stigle ekipno do pehara i zauzele treće mjesto u konačnom plasmanu sa pogođenih 374 kr. a nastupile su u sastavu, Dajana Krstojević 134 kr. Tijana Crnogorac 124 kr. i Vanja Ivković 116 kr.

Pioniri su takođe zauzeli treće mjesto ekipno sa pogođenih 447 kr. a gađali su, Milan Papović 162 kr. Radenko Mastilović 153 kr. i Stefan Aškrabić 132 kr. te za pojedinačni plasman Ivan Slijepčević 131 kr. i Luka Skoko 121 krug.

Srebrnu medalju u pojedinačnom plasmanu je osvojio Milan Papović, a Radenko Mastilović je dobio diplomu za osvojeno 5 mjesto.

Ovim prvenstvom je praktično startovao drugi dio takmičarske sezone 2015. godine, a sigurni smo da će Gatački strijelci ubuduće biti još uspješniji.

Podijelite vijest